Dică: „Nu avem un Messi, un Ronaldo, ca să dea gol”

La finalul meciului de luni seară cu Pandurii Târgu Jiu, câştigat de FC Argeş cu 2-1, Nicolae Dică s-a declarat doar parţial mulţumit de jocul echipei sale. Managerul grupării din Trivale spune că jucătorii tineri pe care îi are în lot resimt presiunea obiectivului.

Dică are mare încredere în elevii săi şi cere timp pentru formarea unei echipe competitive: „A fost o partidă dificilă, aşa cum mă aşteptam, ştiu ceea ce se întâmplă la fotbal. A fost o primă repriză bună pentru noi. Ar fi fost foarte bună dacă reuşeam să marcăm mai multe goluri. Am dominat adversarul, ne-am creat 6-7 ocazii de a marca, dar am reuşit doar un gol. Cu mai multă concentrare la finalizare şi o experienţă mai mare acolo am fi reuşit mai multe. A doua repriză a fost foarte proastă pentru noi, nu am reuşit să facem ce-am făcut în prima repriză. Este îmbucurător că am reuşit să marcăm şi golul al doilea şi să câştigăm acest joc. Am oferit oportunitatea adversarilor să marcheze. Cel mai important lucru este ca noi să învingem şi aceşti copii să prindă mai multă încredere. Când joci fotbal trebuie să ai curaj. Aceşti băieţi tineri au calităţi, muncesc, dar atunci când joacă trebuie să fie mai curajoşi.

#”Am văzut că lumea nu are răbdare”

Managerul alb-violeţilor spune că pentru el toţi jucătorii sunt egali: „Am un lot de 25 de jucători, la mine nu există titulari şi rezerve. Fie că are 18 sau 35 ani, dacă dă randament, joacă, dacă nu, stă pe bancă!. Media de vârstă a fost aproape de 23 de ani. FC Argeş, Daco Getica şi Pandurii cred că sunt cele mai tinere echipe din Liga 2 la ora actuală. Am încredere în aceşti copii, am văzut că lumea nu are răbdare, din păcate!. Am venit aici să fac o echipă competitivă. În aceste cinci jocuri am reuşit să dominăm toţi adversarii, nu ne-au pus mari probleme pe faza defensivă. Lumea trebuie să înţeleagă că nu avem un Messi, un Ronaldo, ca să dea gol. Am avut 10 ocazii cu aceşti jucători tineri pe care-i avem la dispoziţie. Am jucat azi cu Barbu (născut în 99), Matiş (2001), Grecu (98), pe linia de fund cu jucători de 20, 21 şi 22 ani”.

#”Vrem să fim sprijiniţi când ne este greu”

Tehnicianul echipei noastre îşi doreşte ca echipa să fie susţinută şi când are rezultate mai slabe: „Am venit aici să muncesc să fac o echipă, dacă nu e răbdare, îmi fac bagajul şi plec acasă. Voi avea o discuţie cu conducerea, e sănătatea mea pusă în joc. Las pe altcineva în locul meu, poate va reuşi să facă o treabă mult mai bună decât am făcut eu, poate va reuşi să aducă şi acei jucători cu experienţă pe care eu nu am reuşit să-i aduc, nu am putut. De conducere sunt sprijinit total, în special de domnul Gentea, este omul cel mai important din grup. Când am pierdut la Mioveni mi-a părut foarte rău. Mi-a fost ruşine să ies din casă, veneam la antrenament, stăteam aici de dimineaţa până seara şi plecam acasă. Domnul Gentea e unul dintre oamenii care încearcă să ducă fotbalul argeşean unde îi este locul, dar nu poate singur, trebuie sprijinit. Iar atunci când echipa are jocuri proaste şi pierde, trebuie sprijinită. Dacă vrem să facem ceva cu fotbalul argeşean, dacă nu…găsim oameni care să ne dea în cap când ne este greu”.

#”Cu răbdare, pot să fac o echipă ca Viitorul”

Principalul echipei din Trivale a făcut o paralelă între FC Argeş şi Viitorul Constanţa, formaţie la care a evoluat când aceasta era în liga secundă: „În 2012, când eram la Viitorul, am găsit acolo o echipă tânără, clădită de domnul Hagi, care jucase doi ani şi jumătate în Liga 2. În al treilea an i-a adus lângă cei foarte tineri pe Cristocea, fost la Steaua, pe mine şi pe Larie. Cu acel nucleu a reuşit să promoveze în al treilea an. Dar a avut răbdare. Aşa se întâmplă şi aici, dacă oamenii vor avea răbdare, mulţi jucători de acum vor ajunge în prima ligă. Pot să fac o echipa ca Viitorul, dar cu răbdare şi sprijin”.