Dornici de revanşă!

Ripensia Timişoara – FC Argeş, sâmbătă, ora 11.00, netelevizat

Fotbaliştii de la FC Argeş vor disputa în acest week-end o nouă etapă de campionat. Echipa noastră va întâlni sâmbătă, de la ora 11, în deplasare, pe Ripensia Timişoara, una dintre formaţiile incomode ale ligii secunde. Confruntarea dintre bănăţeni şi argeşeni contează pentru runda cu numărul 20 din Liga 2 Casa Pariurilor, prima a returului.

Cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante pentru cele ambele formaţii. Timişorenii ocupă locul 14 în clasament, cu 23 de puncte, adunate în 18 meciuri jucate, în timp ce FC Argeş se situează pe locul 7, cu 27 de puncte strânse tot în 18 partide. Bănăţenii sunt la doar două puncte deasupra liniei retrogradării, în timp ce piteştenii sunt la cinci lungimi în spatele ultimului loc al podiumului, ocupat de Rapid Bucureşti. Alb-violeţii au de luat o revanşă în faţa bănăţenilor care în confruntarea din prima parte a sezonului s-au impus în Trivale cu 2-1. Ionuţ Badea, antrenorul echipei noastre, este conştient de dificultatea acestui meci şi le cere elevilor săi să dea totul pe teren pentru a se impune: „Din punctul meu de vedere, este un meci foarte dificil, cu o echipă extrem de închisă. Toată lumea îl cunoaşte pe antrenorul timişorenilor, Alexandru Pelici, căruia îi place să închidă foarte bine spaţiile. Se adaptează într-o mare măsură la caracteristicile jucătorilor pe care-i are la dispoziţie. Meciul nu va fi diferit foarte mult de cel de la Csikzereda, pe care l-am jucat etapa trecută. În acest final de campionat cam toate echipele au început să prindă consistenţă, e destul de greu să mai vedem diferenţe foarte mari între echipe. Trebuie să mă gândesc şi la starea terenurilor de antrenament, unde destul de greu reuşim să punem în practică ceea ce gândim în principiile ofensive, dar este o situaţie dată şi ne gândim exact la strategia pe care o avem de abordat şi de folosit la acest meci. Ideal ar fi să câştigăm şase puncte în următoarele două meciuri, dar rămâne de văzut ce reuşim să facem”.

Încredere în George Micle

Tehnicianul grupării din Trivale este convins că portarul George Micle, transferat miercuri de la CS Snagov, va confirma aşteptările la gruparea din Trivale: „Am adus un portar de perspectivă, la fel cum sunt Ducan şi Agaghi. Este jucătorul nostru, a semnat cu FC Argeş, nu l-am împrumutat. A venit să aducă un plus de valoare pe această poziţie de portar la nivel sub 20 de ani, ca şi obligativitate impusă de FRF. Poziţia noastră la capitol jucători sub 20 de ani, rămâne cea de portar, iar cealaltă, postul extremă sau cea de fundaş dreapta. E prematur să debuteze sâmbătă la meciul cu Ripensia. Este important să existe o uşoară adaptare la ceea ce dorim să avem la echipă. Cu siguranţă că nu o să fie în primul 11 în meciul de sâmbătă. Avem portari foarte tineri, am văzut o creştere foarte mare a lui Ducan de când lucrează Viorel Dumitrescu. A fost mult mai sigur, erorile s-au diminuat aproape de zero, iar lucrul acesta ne dă speranţe mai ales că avem o informaţie consolidată în istoricul ligii secunde, aceea că multe echipe care au promovat au avut portar sub 20 de ani. Mă refer la Hermannstadt, Universitatea Cluj, Chindia Târgovişte, echipe care au ajuns în primele trei locuri” a spus Ionuţ Badea.

Explicaţii pentru nefolosirea anumitor jucători

Ionuţ Badea a explicat de ce în ultimul timp a apelat destul de rar la jucătorii cu ştate vechi: „Echipa a parcurs un traseu ascendent iar acest lucru a făcut ca eu să mă gândesc destul de puţin la anumite schimbări. Situaţia iniţială a jucătorilor Panait şi Năstăsie a fost legată de accidentări, după care ei s-au luptat să revină. Dar acum există un oarecare decalaj, dar sunt apţi din toate punctele de vedere. Sunt convins că dacă voi apela la serviciile lor, ei vor da totul pentru echipă”.

Trage concluzii după ultimul meci

Principalul grupării din Trivale aşteaptă să se dispute şi ultimele meciuri din 2019, cele din deplasare cu Ripensia Timişoara şi cu Sportul Snagov, de pe propriul teren, pentru a putea trage concluzii după prima parte a sezonului: „Nicio concluzie nu trag acum. În momentul de faţă, mai avem încă două etape de disputat. Suntem foarte bine ancoraţi în acest final de sezon, mă interesează foarte mult aceste două meciuri. Important e să acumulăm cât mai multe puncte până la finalul acestui an calendaristic. Apoi venim cu concluzii şi soluţii pentru viitor”.