Și-au luat revanșa după înfrângerea din tur!

Ripensia Timișoara – FC Argeș 1-2 (0-1)
Au marcat: Neagu(min.47) / Matiș(min.27), Prepeliță(min.68)

FC Argeș a început cu dreptul returul campionatului. Echipa noastră s-a impus cu 2-1 în deplasarea de sâmbătă după-amiază, de la Ripensia Timișoara și s-a apropiat la doar două puncte de ocupanta locului 3, Rapid București. Foto: Leczki JOZSI

Prin cele trei puncte câștigate în Banat, alb-violeții au reușit să își ia revanșa în fața timișorenilor care în tur se impuseseră în Trivale cu 2-1, stricând debutul lui Nicolae Dică pe banca tehnică a argeșenilor. Trupa pregătită de Ionuț Badea a făcut un joc foarte bun din punct de vedere tactic, punând presiune pe băieții lui Alexandru Pelici încă din primul minut. Insistența echipei noastre pe faza ofensivă a dat roade și pe tabela de marcaj, Matiș deschizând scorul cu un sfert de oră înainte de finalul primului mitan. Până la pauză, FC Argeș își putea dubla avantajul pe tabelă, însă Mușat și Prepeliță nu l-au putut învinge pe Dobre din poziții ideale. Contrar cursului jocului, timișorenii au restabilit egalitatea imediat după pauză prin Alexandru Neagu care a profitat de breșa ivită în defensiva argeșeană și a trimis în plasă cu o lovitură de cap. Argeșul nu s-a mulțumit cu puțin și a pornit iureșul spre poarta bănățenilor. Defensiva gazdelor a cedat cu aproape 20 de minute înainte de finalul timpului regulamentar. Căpitanul Andrei Prepeliță a profitat de o ieșire greșită a portarului Dobre și a trimis cu capul în plasă din fața porții. Până la ultimul fluier al centralului Nicușor Flueran, echipa noastră mai putea marca prin Blejdea și Mușat, însă de fiecare dată portarul gazdelor a scăpat cu fața curată. Următorul meci al echipei noastre este programat vineri, 6 decembrie 2019, de la ora 18, când FC Argeș va întâlni pe stadionul Nicolae Dobrin, pe CS Sportul Snagov, penultima clasată.

Caseta tehnică:

Ripensia: Şt. Dobre – Caius Lungu, Hecsko, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Stoi (min.46 Zaluschi)- Al. Popovici, Al. Neagu(min.75 Fotescu), Chera (min.75 Tudor Călin) – Alb. Voinea.
Rezerve neutilizate: Mociu – Tînc, I. Gavrilă, Golda.
Antrenor: Alexandru Pelici.

FC Argeş: Ducan – Tofan, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă (cpt.) – Rz. Matiş, I. Şerban(min.77 Brînzan), Blejdea(min.90+3 Grecu), N. Popescu (min.88 Năstăsie)- Buhăescu.
Rezerve neutilizate: Micle – Ct. Barbu, Dănescu, Andr. Panait. 
Antrenor: Ionuţ Badea.

Stadion Electrica Spectatori 200
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); Asistenţi: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Tudor Florin Jurcă (Arad); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) şi Adrian Lucaci (Arad).

Cum s-au marcat golurile:

min 27: 0-1! Blejdea centrează în fața porții iar Matiș trimite în plasă din 3 m! 

min. 48: 1-1! Voinea centrează în careu iar Alexandru Neagu marchează cu capul de lângă bara a doua.

min. 68: 1-2! Dobre iese pe sub minge în urma unei lovituri de colț, balonul ajunge la Prepeliță care trimite cu capul în plasă din 2 metri!