Două săptămâni de pregătire în Austria

După 12 zile de antrenamente pe plan local, FC Argeș se pregătește să plece în cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată. Timp de aproape două săptămâni echipa noastră își va încărca bateriile în cantonamentul montan din Austria. Delegația piteșteană va decola luni, 28 iunie, la ora 16.00, de pe aeroportul Henri Coandă, revenirea în țară fiind programată pe 9 iulie.
Locația aleasă de alb-violeți este localitatea Vorau, din Regiunea Joglland – Waldheimat. Fotbaliștii vor fi cantonați la hotelul Kutscherwirt, locație de trei stele care oferă condiții foarte bune de cazare, masă și refacere după efort. Antrenorii Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi vor deplasa în acest stagiu de pregătire un lot de 23 de jucători, însă este posibil să mai vină și alți fotbaliști pentru completarea lotului.
Steaua Roșie Belgrad, cel mai tare adversar
În cantonamentul din Austria, piteștenii vor disputa și patru meciuri amicale, trei dintre adversari fiind fixați. În programul partidelor de verificare stabilit inițial au intervenit modificări de ultimă oră, unii dintre adversarii fiind schimbați datorită numeroaselor infectări cu COVID-19 în rândul jucătorilor. Primul test va fi pe 30 iunie, adversarul urmând a fi stabilit în scurt timp. Al doilea amical este programat pe 3 iulie, cu NK Drava Ptuj, formație din liga secundă slovenă, iar al treilea, pe 5 iulie, cu Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei. Ultimul joc de verificare este programat pe 8 iulie cu FC Kisvarda, ocupanta locului 5 din prima ligă din Ungaria. Piteștenii vor reveni din Austria pe 9 iulie, urmând ca jucătorii să primească două zile libere pentru a sta cu familiile. Campionatul Ligii 1 este programat să înceapă în weekendul 16-18 iulie, tragerea la sorți a programului urmând a avea loc marți.
Lotul care face deplasarea în Austria:
Portari: Alexandru Greab, Flavius Croitoru, George Micle
Fundași: Andrei Tofan, Grigore Turda, Deian Boldor, Nicolae Mușat, Andrei Pițian, Joao Miguel
Mijlocași: Ionuț Șerban, Georgian Honciu, Cristi Tănase, Alexandru Ișfan, Denis Dumitrașcu, David Meza Colli, Ruan Teles, Diogo Viana, Claudiu Moisie, Alexandru Crivac
Atacanți: Joaquim Welo Lupeta, Cătălin Barbu, Theodor Butoiu, Tiberiu Mihai Coman.
# Mijlocașul Antun Palic este în Croația și se va alătura lotului luni seară.
Programul meciurilor amicale:
30 iunie / – adversarul urmează să fie stabilit
3 iulie / NK Drava Ptuj(L2 Slovenia) – FC Argeș (16.00 – ora României)
5 iulie / Steaua Roșie Belgrad (Locul 1 Serbia) – FC Argeș (17.00 – ora României)
8 iulie / FC Kisvarda(L1 Ungaria) – FC Argeș (16.30 – ora României)