FC Argeș și-a prezentat achizițiile pentru noul sezon

FC Argeș și-a prezentat vineri achizițiile cu care va aborda noul sezon competițional. Prezentarea noilor vulturi violeți a avut loc în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în sala de ședințe a Primăriei Pitești. La eveniment a participat atât conducerea administrativă a clubului, dar și staff-ul tehnic. Primarul Cristian Gentea a anunțat că antrenorii Andrei Prepeliță, Mihăiță Ianovschi, Paul Ciobanu și Viorel Dumitrescu și-au prelungit înțelegerile cu FC Argeș pe încă un sezon.

La echipa din Trivale au ajuns în această vară fundașul Andrei Pițian și mijlocașul Denis Dumitrașcu (ambii ex.Chindia Târgoviște), mijlocașul Cristi Tănase(ex.Academica Clinceni) și portughezii Joao Miguel Xavier Ferreira dos Santos, Diogo Filipe Guerreiro Viana și Joaquim Manuel Welo Lupeta. Primii doi au semnat cu echipa noastră pe doi ani, în timp ce Tănase și cei trei stranieri au contracte valabile pe un sezon, cu drept de prelungire. În afară de cei șase seniori, clubul alb-violet a semnat înțelegeri pe trei sezoane cu juniorii Alexandru Crivac, Theodor Șerban Butoiu, Tiberiu Mihai Coman și Claudiu Constantin Moisie. Oficialii grupării din Trivale sunt în negocieri și cu alți jucători pentru completarea lotului, aceștia urmând să se alăture echipei în stagiul de pregătire montană din Austria care va începe luni.

Seniori:

Andrei Pițian(25 ani) este fundaş central, are o înălţime de 178 cm şi o greutate de 74 kg. Este un jucător de picior drept, cu o detentă destul de bună. În ultimele două sezoane a evoluat la Chindia Târgovişte, pentru care a adunat 50 de partide şi a marcat 1 gol. Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu, Apollon Limassol şi FC Botoşani, sunt echipele pe care Piţian le-a mai bifat în carieră.

Denis Dumitrașcu(26 ani) este mijlocaş, iar în ultimele cinci sezoane a jucat la Chindia Târgovişte cu care a reuşit promovarea în Liga I în sezonul 2018-2019. Jucătorul născut la Râmnicu Vâlcea a evoluat în perioada 2012-2017 la CSM Râmnicu Vâlcea. În sezonul trecut, a îmbrăcat tricoul dâmboviţenilor în 36 de partide şi a marcat 4 goluri. La nivelul primelor două ligi a adunat până acum 190 de partide.

Joao Miguel Xavier Ferreira dos Santos este un fundaş portughez în vârstă de 30 de ani. În precedenta ediţie de campionat a jucat la CD Mafra, în liga secundă portugheză. Măsoară 190 cm şi cântăreşte 74 kg. În cariera sa a mai evoluat la formaţiile Leça, Salgueiros, Anadia FC, FC Cesarense, UD Leiria, toate din Portugalia. Pentru Mafra a adunat 49 meciuri în sezoanele 2019-2020 şi 2020-2021.

Diogo Filipe Guerreiro Viana este un mijlocaş de 31 de ani care în sezonul trecut a evoluat la Fairense în liga secundă portugheză. Măsoară 174 cm şi cântăreşte 69 kg. Viana este un jucător polivalent şi poate evolua atât ca mijlocaş dreapta, dar şi ca aripă. A fost crescut de Sporting Lisabona şi FC Porto. A fost internaţional U16 şi U21 al Portugaliei, însă nu a jucat niciodată pentru echipa mare a lui Porto. A mai evoluat în carieră la Venlo, în Olanda, dar şi la mai multe echipe din prima ligă portugheză (Penafiel, Gil Vicente sau Belenenses), precum şi în Bulgaria, la Litex Loveci şi la ŢSKA Sofia, acolo unde a jucat şi sub comanda lui Edward Iordănescu.

Joaquim Manuel Welo Lupeta este un atacant portughez care în sezonul recent încheiat a jucat la clubul israelian Maccabi Petah Tikva. Are 28 ani, măsoară 186 cm şi cântăreşte 84 kg. În cariera sa a mai evoluat la echipe importante din Europa şi Africa: Fehervar(Ungaria), Setubal (Portugalia), Bidvest Wits şi Cape Town Spurs(Africa de Sud), Celje şi Olimpija Ljubljana (Slovenia). Lupeta a terminat pe podium cu aceste echipe şi a avut posibilitatea de a evolua şi în competiţiile internaţionale. Pentru Olimpija Ljubljana, Lupeta a marcat 9 goluri în 32 de partide.

Cristi Tănase(34 ani) a evoluat în sezonul trecut la Academica Clinceni. A îmbrăcat tricoul ilfovenilor în 26 de partide şi a marcat 1 gol. Tănase se întoarce la echipa care l-a lansat în fotbal după 12 ani. A evoluat timp de șase ani pentru clubul nostru, iar după ce a plecat de la Pitești, mijlocașul a mai jucat la FCSB, Tianjin Jinmen Tiger, Sivasspor, Karabukspor, Eskisehirspor, Giresunspor și Academica Clinceni. Are în palmares trei titluri, două Cupe ale României, SuperCupa României şi Cupa Ligii.

Juniori:

Alexandru Crivac(19 ani), este un mijlocaş de mare perspectivă care în curând va bate la porţile afirmării. Este fiul fostului fotbalist Iulian Crivac care în sezonul 1998-1990 ajungea cu FC Argeş până în turul 3 al Cupei UEFA. Crivan jr. vine de la Academia Gheorghe Hagi cu care a câştigat Liga Elitelor U19 în sezonul 2019-2020.

Theodor Șerban Butoiu (19 ani, atacant, ex. Concordia Chiajna)
Tiberiu Mihai Coman (19 ani, atacant, ex.CS Mioveni)
Claudiu Constantin Moisie(21 ani, mijlocaș, ex. Pandurii Târgu Jiu).

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds