Eduard: ”Dacă nu riști și nu forțezi norocul, nu cade nimic din cer!”

La finalul partidei de sâmbătă cu Aerostar Bacău, câștigată de FC Argeș cu 2-1, Augustin Eduard, antrenorul echipei noastre s-a declarat mulțumit de implicarea jucătorilor săi.

Tehnicianul grupării din Trivale este convins că această victorie poate fi un nou început: ”În primul rând vreau să salut suporterii piteșteni, iar în al doilea rând vreau să remarc spiritul de luptă și devotamentul jucătorilor. Nu sunt cuvinte mari. Chiar dacă eram lipsiți de griji în clasament, meciul de astăzi a avut o mare încărcătură emoțională pentru că echipa nu marcase în primele cinci etape din acest an. Am încercat din răsputeri să aduc un moral bun pentru a disputa un meci de asemenea încărcătură. Am primit asigurări că săptămâna viitoare se vor debloca salariile jucătorilor și lucrurile vor reveni la normal. Altfel, în opinia mea, va urma o etapă de criză. Acum am reușit și ne-am dorit din suflet atât eu și jucătorii, să ducem la bun sfârșit acest meci dificil, nu prin prisma numelui echipe adverse, ci prin dorința și disperararea adversarului de a se distanța de locurile retrogradabile. Am trăit foarte intens meciul și mi-am dorit să îmi încep mandatul cu o victorie. Vreau să-mi felicit staff-ul și colaboratorii care m-au ajutat foarte mult, vreau să-i felicit din inimă pe jucători pentru efortul depus și pentru înțelegerea de care au dat dovadă, dar această înțelegere nu poate dura la infinit. Felicit suporterii care iubesc echipa și regret că mulți dintre piteșteni s-au mulțumit să nu mai vină la stadion din cauza problemei cu obiectivul”.

#”În fotbal, nu există soluții fermecate sau miraculoase!”

Eduard spune că nu există soluții miraculoase în fotbal iar în sport cine riscă are șanse de a ieși învingător: ”Fiecare antrenor are metodele lui de a-și motiva jucătorii. Nu sunt mari secrete. Indiferent de obiectiv, jucătorii au nevoie de rezultate pentru numele acestei echipe și pentru suporteri. Ei trebuie să fie în orice moment pregătiți, indiferent că rămân, sau nu, la FC Argeș. În viață și mai ales în sport, am ajuns la concluzia că dacă nu riști și nu forțezi norocul, dacă nu presezi adversarul, nu cade nimic din cer!. În afară de cele două goluri marcate, noi am condus ostilitățile și au fost rare cazurile când adversarul ne-a dat emoții. În fotbal nu există soluții fermecate sau miraculoase!. Trebuie să construiești, să aduci jucătorii la un nivel fizic și psihic adecvat. Avem un preparator foarte bun, iar la psihic am mai lucrat și eu în această săptămână. Mai sunt și antrenamentele care sunt bazate pe niște metode inovatoare pentru timpurile actuale. Avem un staff foarte bun. Nu e ușor să fii egalat și să revii pe tabelă, după o perioadă în care nu ai câștigat de cinci meciuri!. Adversarul a făcut tot posibilul să nu plece cu mâna goală de aici și mă bucur foarte mult că am câștigat”.