Prima victorie din retur!

FC ARGEŞ – AEROSTAR BACĂU 2-1(1-0)
Au marcat: Buleică(min.5), Nilă(min.88) / Vraciu(min.55 pen)

FC Argeş a obţinut sâmbătă după amiază prima victorie din returul acestui campionat. Echipa noastră s-a impus cu 2-1 în confruntarea de pe propriul teren cu Aerostar Bacău, formaţie aflată sub linia retrogradării care a venit la Piteşti să-şi vândă cât mai scump pielea având în vedere situaţia din clasament.

Încă din primul minut, Augustin Eduard, tehnicianul grupării din Trivale, a mizat pe cartea atacului. A urcat liniile mai sus decât în mandatul lui Emil Săndoi şi a pus presiune pe adversar. Insistenţa piteştenilor a dat roade şi pe tabela de marcaj, FC Argeş reuşind să deschisă scorul destul de repede prin Alin Buleică care a reluat în plasă o minge din interiorul careului, după o respingere în faţă a lui Potcoavă la şutul lui Cătălin Barbu. Replica moldovenilor nu s-a lăsat mult aşteptată. Alexandru Pop a avut şansa egalării, însă din poziție ideală, a trimis milimetric pe lângă poartă. La doar zece minute de la revenirea de la cabine, Bacăul a restabilit egalitatea în urma unui penalty discutabil. În urma unui duel la minge între Alin Buleică şi Alexandru Pop, mijlocaşul argeşean a lovit primul balonul, însă l-a atins şi pe atacantul moldovean care a căzut în careu. Centralul Ilyeş a indicat punctul cu var, penalty-ul fiind transformat de Vraciu. După primirea golului piteştenii s-au avântat în atac. Florin Bratu, tehnicianul oaspeţilor efectuează cea de-a doua schimbare cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier în încercarea de a conserva rezultatul de pe tabelă și de a forţa pe contraatac. Năstăsie dă semnalul de atac cu un şut de la 25 m care zguduie bara laterală!.

# Mutările inspirate ale lui Eduard l-au făcut şah-mat pe Bratu!

Augustin Eduard simte că a venit momentul să forţeze la maximum pe cartea atacului şi îi dă şah – mat lui Florin Bratu cu o dublă schimbare cu profil ofensiv. Îi scoate din teren pe Năstăsie şi Panait şi îi introduce pe Vasile Gheorghe şi Andrei Nilă în încercarea de a forţa victoria. Mutarea tehnicianului s-a dovedit una foarte bună și câștigătoare în final. Alin Popa a urcat mai mult pe benzile laterale şi a venit cu centrări de calitate în faţa porţii pentru Buhăescu, Nilă şi Cătălin Barbu. Defensiva moldovenilor este surprinsă de această mutare şi începe să dea semne de slăbiciune. Oaspeţii au scăpat cu faţa curată la lovitura de cap expediată de Cătălin Barbu, din centrarea de manual a lui Alin Popa, însă portarul Aerostarului, nu a mai avut ce face şi a trebuit să se recunoască învins, cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar. Bogdan Vişa a centrat în careu, iar Nilă, venit lansat, a trimis cu capul în plasă. În urma acestui rezultat, FC Argeş a ajuns la 47 de puncte în clasament, reuşind să-şi consolideze poziţia a şasea a ierarhiei. Pentru Augustin Eduard şi Paul Ciobanu a fost meciul de debut în cel de-al doilea mandat pe banca tehnică a echipei noastre. Ca şi în primul mandat când a învins cu 2-1 pe CS Afumaţi, şi de această dată, debutul celor doi tehnicieni a fost unul fericit. Acest succes poate fi un nou început pentru FC Argeş, care sâmbăta viitoare, în runda cu numărul 28, va întâlni în deplasare, de la ora 11, pe Luceafărul Oradea.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Nic. Grecu – Tofan, Vişa, Hreniuc, Şerbănică, Andr. Panait(min.80 Vasile Gheorghe), Buleică(min.75 Alin Popa), Ed. Florescu, I. Năstăsie(min.80 Nilă), Ct. Barbu, Buhăescu (cpt.). Antrenor: Augustin Eduard.

Aerostar Bacău: Potcoavă – Ţenea, Alin Mutu, Vişinar, Carabela, Răzvan Adăscăliţei(min.82 Drugă), Ionuț Chirilă, Vraciu (cpt.), Ciocâlteu(min.68 Ichim), H. Ilie, Al. Pop(min.74 Buhăcianu). Antrenor: Florin Bratu.

Stadion: ”Nicolae Dobrin” – Trivale (Piteşti – Argeş); Spectatori 700
Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti); Asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Cum s-au marcat golurile:

min.5: 1-0! Buleică înscrie cu un șut din interiorul careului după ce Potcoavă reușise să respingă în față șutul lui Barbu.

min.55: 1-1! Vraciu transformă penalty-ul scos de Alexandru Pop și restabilește egalitatea.

min.88: 2-1! Vişa centrează în careu iar Nilă trimite cu capul în plasă!.