Eduard: „Vrem să le redăm încrederea jucătorilor”

Augustin Eduard, unul dintre cei doi antrenori interimari ai echipei FC Argeş îşi doreşte să debuteze cu dreptul pe banca tehnică a alb-violeţilor. Eduard nu exclude posibilitatea unui mandat mai lung în eventualitatea în care va avea rezultatele aşteptate de toată lumea.
Tehnicianul este unul dintre marii fotbalişti pe care i-a dat clubul FC Argeş de-a lungul timpului şi a încercat să le insufle şi jucătorilor spiritul de învingător: „Am primit această veste puţin contrariat. Eu am o viaţă petrecută la FC Argeş cu o mică întrerupere când am antrenat la Şcoala Nicolae Dobrin şi pe această cale vreau să-i mulţumesc doamnei Gica Dobrin. Statistica spune că am avut rezultate destul de bune. Ca jucător, am cel puţin 10 ani la FC Argeş. Pentru mine nu este o noutate. Am găsit echipa debusolată dar nu în aşa fel încât să nu-şi poată recăpăta încrederea. Noi vom încerca să le insuflăm această încredere. Am avut o discuţie ieri cu tot lotul. Le-am spus că acest club a câştigat de două ori campionatul, l-a dat pe Gicu Dobrin, cel mai mare fotbalist român, dar şi generaţii foarte bune care au jucat şi în cupele europene cu Jean Barbu, Vasile Popa şi alţii. Este un club cu mare tradiţie, este un nume în fotbalul românesc. Jucătorii trebuie să încerce să-şi menţină cota iar echipa să revină pe un făgaş normal. Să nu spunem lucruri mari, dar măcar să intre în obiectiv, locurile 1-7. Băieţii au fost receptivi, i-am văzut destul de serioşi, conectaţi, concentraţi. Am ajuns la acelaşi numitor comun. Indiferent de ce se întâmplă, eu iubesc acest club. Aici m-am format ca jucător şi ca om. Clubul acesta mi-a dat destule în viaţă, dar nici eu nu am rămas dator pentru că şi eu am dat destul de mult acestui club. Vreau să ajut şi nu ascund faptul că dacă echipa va juca bine şi vor fi şi rezultate, poate voi sta mai mult la seniori”.
# „Lotul este destul de bun”
Şi Paul Ciobanu, celălalt interimar al echipei FC Argeş consideră că valoarea lotului actual nu este de locul 10. Tehnicianul piteştean spune că în aceste zile s-a lucrat mult la moralul jucătorilor care îşi pierduseră încrederea în forţele proprii. Ciobanu consideră că se poate obţine rezultate mult mai bune cu actualul lot de jucători: „Am sosit într-o situaţie mai delicată a clubului, noi ocupându-ne de echipa de juniori. S-a ales această soluţie pentru că eram angajaţii clubului. Am răspuns cu cea mai mare plăcere şi cu o dorinţă de a îndrepta lucrurile. Lotul actual de jucători este unul destul de bun. Sunt destul de bine pregătiţi fizic. Colegii noştri, nea Dan şi Iulică, au muncit foarte bine, dar în anumite situaţii ale jocului a lipsit norocul. Mă refer la meciul de la Baloteşti când în minutul 10, Şerban a trimis în bară de la 25 m, iar apoi la 5 minute am primit gol. Dacă eram primii care marcam, jocul decurgea altfel. Ne aşteaptă un meci greu, un joc dificil cu o echipă care în componenţă fotbalişti care joacă de 3-4 ani împreună. Afumaţiul este o echipă omogenă care de la mijlocul terenului în sus combină foarte bine, pasează destul de repede şi tot timpul încearcă să aducă mingea în faţa porţii. Am discutat aceste lucruri şi cu băieţii. Ca orice lacăt care se închide, se poate şi deschide. De aceste lucruri trebuie să ţinem cont. În perioada asta de două zile pe care am avut-o la dispoziţie pentru a pregăti meciul, am lucrat la moralul băieţilor. Un lucru îmbucurător este că nu avem accidentaţi şi putem alege un lot de 18 jucători care să ne aducă cele trei puncte. Ne dorim ca victoria să vină în urma unui joc bun iar cei care vor fi prezenţi mâine la stadion să plece mulţumiţi”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.