Doar victoria contează în economia clasamentului!

# FC Argeş – CS Afumaţi, miercuri, ora 14
FC Argeş va încerca să depăşească perioada nefastă prin care trece de 6-7 etape şi să cunoască din nou gustul victoriei. Piteştenii îşi doresc să câştige meciul de miercuri, de la ora 14, de pe propriul teren, cu CS Afumaţi, un adversar destul de incomod în această ediţie de campionat. Confruntarea cu ilfovenii de pe stadionul Nicolae Dobrin contează pentru etapa a 16-a a ligii secunde şi este una de maximă importanţă pentru alb-violeţi.
După 15 etape FC Argeş ocupă locul 10 în clasament, cu 19 puncte, în timp ce echipa din Afumaţi se situează pe locul 4, cu 27 de puncte. Echipa noastră este la doar trei puncte distanţă de primul loc retrogradabil care este ocupat în acest moment de Pandurii Târgu Jiu. Argeşenii vor aborda acest joc cu o nouă bancă tehnică. Augustin Eduard şi Paul Ciobanu au fost numiţi antrenori interimari după ce Iordan Eftimie şi secundul său, Iulian Crivac au renunţat la echipă din cauza rezultatelor sub aşteptări obţinute în aceste 15 etape. Noii tehnicieni ai echipei FC Argeş care au pregătit până acum grupa de juniori Under 19, au avut la dispoziţie doar două zile pentru a pregăti partida cu CS Afumaţi. Din punct de vedere tactic, cei doi nu au avut timpul necesar pentru a schimba prea multe lucruri în jocul echipei, însă au lucrat la moralul echipei încercând să le insufle jucătorilor încrederea necesară pentru a câştiga această partidă. Pentru Eduard şi Ciobanu este practic meciul de debut. Cei doi îşi doresc foarte mult să înceapă cu dreptul în misiunea pe care o au la echipa de seniori. Cei doi tehnicieni vor încerca să imprime echipei un fotbal ofensiv, fiind decişi să schimbe sistemul de joc. Eduard şi Ciobanu vor ca FC Argeş să câştige acest meci în urma unui joc bun care să-i mulţumească pe cei care vor fi prezenţi la stadion.

# „Valoarea lotului nu corespunde cu locul din clasament”
Eduard este convins că situaţia din clasament se poate îmbunătăţi şi speră ca meciul cu CS Afumaţi să fie un nou început pentru FC Argeş: „În privinţa meciului cu Afumaţi, ne-am informat atât cât am putut ieri. Duminică a fost mai mult o zi de discuţii despre formarea şi alcătuirea lotului. Afumaţiul este o echipă bunicică de divizia B cu câţiva jucători cu îndemânare, viteză. Nu poţi să spui că este o echipă extraordinară pentru că altfel erau în Liga I. Avem nevoie de cele trei puncte ca de aer. Pentru noi este o situaţie puţin mai specială, dar le-am spus şi jucătorilor că nu este o situaţie dramatică. Vom încerca să jucăm mai ofensiv, vom încerca să ducem puţin liniile mai sus pentru că nu avem ce să mai aşteptăm. Dacă vrei să câştigi, trebuie să ataci şi să înscrii. Golul este cel mai important. Atacanţii au dat goluri cam puţine şi în general toată echipa a înscris cam puţin. Aici va trebui să lucrăm. După părererea mea, cel mai mult va trebui să lucrăm la mentalitatea jucătorilor, la gândirea lor, la psihicul lor, la felul lor de a aborda aceste meciuri. Le-am mai spus băieţilor că dacă ar fi să citim numele din primul 11 ar fi trebui să fim în primele trei locuri. Le-am spus că valoarea lotului nu corespunde cu locul pe care îl ocupăm în clasament. Acest lucru le afectează imaginea, cota de piaţă şi viitorul lor. Îmi doresc să avem inspiraţia şi puterea de convingere de a-i face pe jucători să înţeleagă aceste lucruri. Trebuie să mergem într-un singur sens, spre partea superioră a clasamentului. Le-am spus că îmi doresc o însănătoşire grabnică din punct de vedere al rezultatelor, iar despre prezenţa mea le-am spus că aici mă simt ca peştele în apă”.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.