Eftimie: „Viciere de rezultat”

Iordan Eftimie, tehnicianul de la CS Mioveni consideră că dacă echipa sa nu rămânea în inferioritate numerică putea scoate un rezultat bun. Principalul galben-verzilor este convins că centralul Robert Avram a defavorizat echipa pe care o pregăteşte în multe momente ale partidei de miercuri seară cu FC Argeş.

La conferinţa de presă de după meciul pierdut cu 1-0, Iordan Eftimie a pus tunurile pe Avram, dar şi pe Comisia Centrală de Arbitri care a decis să-l delege la acest meci: „Un joc cu încărcătură destul de mare. Am fost nemulţumit şi dezamăgit de rezultatul final. Până la urmă jucând 65 de minute în zece oameni, eu cred că meritam cel puţin un egal. Nu întotdeauna prin muncă poţi să realizezi ceva. Niciodată nu am atins subiectul ăsta cu arbitrajul, dar nu se poate să ai un asemenea arbitraj. Pe finalul jocului să iei asemenea decizii care influenţează rezultatul, e clar viciere de rezultat din partea arbitrului… Tuşierul arată out la banca de rezerve, el trece peste tuşier şi dă pentru echipa oaspete. Ajunge mingea unde era un jucător căzut şi opreşte jocul. După aceea îi spune lui Lazar că dacă pune piciorul pe minge îi dă al doilea galben şi îl dă afară. Apoi dă mingea lor şi de acolo iese şi golul. Nu contest victoria Argeşului. E normală pentru că au jucat cu un om în plus atâta timp. Situaţii clare nu cred că şi-au creat, dar ne-au dominat. A doua repriză nu am mai contat pe faza de atac. Felicit echipa oaspete pentru victorie şi le doresc baftă”.

#”Câte meciuri a arbitrat Avram?”

Antrenorul lui CS Mioveni consideră că în locul lui Robert Avram se impunea delegarea unui arbitru cu mai mare experienţă: „Cred că era necesară o altă brigadă de arbitri. Dacă tot dai un arbitru local, dă un arbitru cu experienţă… Dă-l pe Cătălin Popa care e un arbitru cu experienţă. Câte meciuri a arbitrat Avram?. Mai ales că e un derby local cu orgolii…Frustrarea mare este pentru efortul făcut de copiii ăştia. Poate nici noi anul trecut nu meritam să câştigăm. Am spus-o şi atunci la FC Argeş. Am câştigat pe final de joc, tot în zece oameni…Dar să joci mereu în zece oameni…Şi jucătorii lor au făcut faulturi. Dacă vedeţi ce are Balint…Şi cucuie în cap. Nu a dat un fault în jumătatea lor de teren în prima repriză. Nu se poate să iei numai decizii în favoarea unora… Fluieră corect. Este fault, dai!. Nu am zis niciodată nimic când s-a dat fault. Nu vreau acum să fac un caz din Avram, dar toată lumea a văzut maniera lui de arbitraj. Multe galbene, Kilyen roşu…Nu ştiu cu cine vom juca la Petrolul pentru că avem lotul este destul de restrâns numeric şi valoric…Haideţi să fim sinceri că nu avem jucători experimentaţi pe bancă. La ei a intrat un Enceanu, Vasile Gheorghe, fotbalişti cu mare experienţă… Şi mai aveau şi alţii pe bancă.. Ăsta e lotul şi nu avem ce face. Prin accidentarea lui Ayza am mai slăbit din valoarea echipei. Era un jucător cu experienţă care îi mobiliza pe ceilalţi colegi…Dacă astăzi rămâneam 11 la 11, ei nu câştigau. Joacă 5-4-1 şi toată lumea a văzut asta. Discutasem foarte mult cu băieţii, ne aşezasem foarte bine, dar când joci cu un om în minus, e foarte greu să mai pui probleme în atac. Kilyen a avut cartonaş galben pe proteste şi normal nu trebuia să protesteze. La al doilea galben era în alergare şi din neglijenţă a fost sancţionat. Putea să-i dea, putea să nu-i dea…Era în alergare şi l-a împiedicat pe jucătorul de la FC Argeş. Au fost mai multe faulturi şi nu a dat cartonaş. Să rupi echilibrul în aşa un joc important, cu orgoliile care sunt.. Fiecare şi-a dorit să câştige. Asta este” a spus tehnicianul galben-verzilor la finalul disputei.