Emil Săndoi, noul antrenor al echipei FC Argeş!

Este oficial! FC Argeş va fi pregătită în returul campionatului de Emil Săndoi. Numirea tehnicianului oltean pe banca tehnică a echipei noastre s-a făcut în această dimineaţă în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în sala de şedinţe a Primăriei Piteşti. La prezentarea noului antrenor al grupării din Trivale au fost prezenţi primarul Piteştiului, Cornel Ionică, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, Cristian Gentea şi directorul executiv al grupării alb-violete, Dragoş Adrian Şerban.Noul tehnician al echipei de fotbal a Piteştiului a semnat pe un an şi jumătate, obiectivul fiind promovarea în Liga I la finalul sezonului următor. Emil Săndoi a anunţat la conferinţa de presă şi colaboratorii cu care va lucra. Vali Năstase, fostul fotbalist al lui FC Argeş va ocupa funcţia de secund, iar Dan Didiţă se va ocupa de pregătirea fizică a echipei. Dumitru Hotoboc va rămâne şi în partea secundă a sezonului antrenorul cu portarii.

#”Am făcut alegerea cea mai bună”

Primarul Piteştiului a explicat cum s-a ajuns la varianta Emil Săndoi: „Am avut mai multe discuţii cu oamenii de fotbal, colegii din Consiliul de Administraţie, cu domnul preşedinte Gentea în privinţa numirii unui antrenor la FC Argeş. Din toate analizele şi discuţiile pe care le-am avut în ultimele luni, am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este Emil Săndoi. Au fost mai multe etape când FC Argeş nu mai bătea pe nimeni, dar şi o perioadă bună pe finalul turului de campionat care ne-a liniştit în ceea ce priveşte atitudinea şi devotamentul jucătorilor. Am propus un interimat care a fost un interimat fericit până la urmă. Noi vrem să vedem lucrurile mult mai departe şi să ne asigurăm că echipa FC Argeş va avea un parcurs ascendent. Ne dorim promovarea în Liga I în sezonul 2018-2019. Cu experienţa sa, domnul Emil Săndoi ne-a făcut nişte propuneri privind echipa tehnică. Are libertatea de a găsi soluţii privind consolidarea lotului pentru a ne atinge scopul. Ne dorim să jucăm un fotbal frumos, iar în 2019 să fim promovaţi în Liga I. Iubitorii de fotbal, suporterii, simpatizanţii echipei dar şi noi, dorim foarte mult ca echipa să promoveze. Credem că am făcut alegerea cea mai bună cu domnul Emil Săndoi. Sunt aprope sigur că în următorul sezon vom promova. Vom asigura toate condiţiile necasare ca echipa să aibă un parcurs ascendent şi să ajungă unde îi este locul, în Liga I”.

#”Emil este un tip educat, respectat şi foarte serios”

Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş a anunţat că echipa va fi susţinută financiar şi de câţiva oameni de afaceri locali foarte puternici: „Am discutat mult cu domnul primar, ne-am sfătuit şi am ajuns la concluzia că domnul Emil Săndoi este soluţia optimă. Emil Săndoi este un nume în fotbalul românesc. Ca jucător şi-a desfăşurat activitatea doar la două cluburi, Universitatea Craiova şi FC Argeş. Este şi un antrenor foarte bun cu care ne dorim ca la finalul sezonului următor să promovăm în Liga I. Emil este un tip educat, foarte serios, care va fi respectat atât în vestiar cât şi la Federaţie. Ne dorim ca iubitorii fotbalului şi piteştenii să vină în număr cât mai mare la stadion. Am discutat şi cu câţiva oameni de afaceri din oraş care sunt foarte încântaţi de numirea lui Emil Săndoi. În perioada imediat următoare vor veni lângă echipă ca sponsori”.

#”FC Argeş trebuie să revină în Liga I”

Emil Săndoi le-a mulţumit antrenorilor care au pregătit echipa în prima parte a sezonului după care a anunţat care sunt obiectivele sale la FC Argeş: „Sunt bucuros şi onorat că am ajuns să antrenez FC Argeş, o echipă de mare tradiţie în fotbalul românesc. Îmi doresc ca împreună să readucem acest brand în prim planul fotbalului românesc. M-am întors la Piteşti după 20 de ani. Plecasem de la Universitatea Craiova în Franţa, în liga a doua. Mai aveam contract încă un an, însă am preferat să mă întorc la FC Argeş după ce nea Fane Ciocă m-a sunat timp de două luni să vin la Piteşti. Aici am trăit clipe minunate. Am făcut cuplu de fundaşi cu Vasile Popa. Mai erau la echipă Cornel Cristescu şi Vali Năstase. Am avut rezultate deosebite cu FC Argeş ca jucător. Aveam 7 victorii şi un singur rezultat de egalitate. Această zonă a Piteştiului este zona care ar trebui să dea cei mai mulţi jucători în ligile superioare. Din păcate, în ultima perioadă nu au mai apărut aşa mulţi jucători de valoare. Vom încerca în perioada următoare să fim mult mai atenţi la ce se întâmplă în fotbalul juvenil. Dacă putem să dăm o mână de ajutor, cu cea mai mare plăcere o vom face. Vreau să le mulţumesc celor doi antrenori care au fost în turul campionatului. Nu au avut o misiune uşoară pentru că FC Argeş era o echipă nou promovată. Vreau să le mulţumesc pentru munca pe care au făcut-o. Îmi doresc ca rezultatele pe care le va obţine echipa să nu înşele aşteptările noastre, ale suporterilor şi ale dumneavoastră. Ne dorim să construim o echipă puternică şi să aducem cât mai mulţi oameni la stadion. Avem o perioadă la dispoziţie până în vară în care va trebui să să dăm şansă tuturor jucătorilor. Vom încerca cât mai rapid să ne dăm seama de perspectivele care există şi să readucem clubul FC Argeş în prim planul fotbalului românesc. În această ediţie de campionat vom încerca să urcăm cât se poate de sus în clasament. Nu am avut încă un contact cu lotul de jucători, dar am urmărit câteva jocuri ale echipei. O să fie această perioadă de pregătire în care vreau ca toţi jucătorii să aibă şansa lor să joace şi să ne convingem de potenţialul pe care ar putea să-l aibă după câteva luni. Mă refer la jucătorii tineri pentru că acolo fluctuaţiile pot fi mai mari. În funcţie de asta vom lua unele decizii. Nu venim cu gândul de a renunţa la vreunul dintre jucători. Din punctul ăsta de vedere, toţi jucătorii trebuie să fie avizi de performanţă. Eu pot colabora cu oricine. Depinde dacă şi persoanele respective vor să colaboreze cu mine”.

#”Programul echipei este stabilit”

Dragoş Şerban, directorul executiv al clubului alb-violet a spus că programul de pregătire a fost făcut împreună cu noul antrenor al echipei: „Chiar dacă au fost sărbătorile de iarnă, noi am mai şi lucrat. Este totul stabilit şi pus la punct. Programul de pregătire este făcut. La fel şi meciurile de verificare sunt stabilite împreună cu staff-ul tehnic. Rămâne să stabilim acum doar orele de disputare ale meciurilor. Sunt jocuri cu echipe de liga a patra, a treia şi a doua. În funcţie de programul de pregătire al altor echipe vom stabili şi ultimii doi adversari”.

CV Emil Săndoi:
Data naşterii: 1 martie 1965

Locul naşterii: Craiova, România

Înălţime 180 cm

Post: Fundaş central
Cluburi de seniori la care a activat ca jucător:

1983–1995 Universitatea Craiova 268m (42g)

1995–1996 Angers                        30m (2g)

1996–1998 FC Argeş                     42 m (4g)

1998–1999 Universitatea Craiova 40m (3g)

Echipa naţională a României:

1987–1993         30 m (0 goluri)

Echipe antrenate:

1999–2000 Universitatea Craiova

2001–2002 Pandurii Târgu Jiu

2002      Universitatea Craiova

2003–2005 Pandurii Târgu Jiu

2006 şi 2013 România Under 21

2008–2009 FC Vaslui

2014–2016 CSU Craiova

2016          Concordia Chiajna     

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.