FC Argeș a semnat cu portughezul Boubacar Hanne

⬜️🟪 Bine ai venit, Boubacar Hanne! Bem-vindo! 🇵🇹

FC Argeș a ajuns la un acord pe un an și 6 luni cu drept de prelungire cu fotbalistul portughez Boubacar Rafael Neto Hanne. În vârstă de 23 de ani, noua extremă a clubului nostru vine de la clubul portughez de primă ligă, Gil Vicente.

Boubacar s-a născut în Paços de Ferreira, Portugalia și are rădăcini senegalezo-portugheze. Jucător de picior stâng, Boubacar și-a început junioratul la Paços Ferreira, la vârsta de 8 ani.

În 2017 a fost cumpărat de Wolverhampton Wanderers pentru a fi integrat în academia acestora, alături de compatriotul său Pedro Gonçalves, actualul jucător al lui Sporting. Cât a stat la clubul englez, Lupii l-au folosit în 12 partide la echipa U23 a clubului, reușind să și marcheze de 2 ori. L-au împrumut pe rând la Estudiantes de Murcia CF (Spania), FC Jumilla (Spania) și Grasshopper Club Zürich (Elveția). Cele mai multe apariții le-a avut în tricoul celor de la FC Jumilla, în Segunda División B, unde a jucat 33 de meciuri și a marcat 5 goluri.

În 2020 a fost transferat de Gil Vicente. Debutul pe prima scenă a fotbalului portughez s-a petrecut pe 27 septembrie 2020, când a intrat în min. 75 în locul lui Antoine Leautey, în victoria cu 1-0, împotriva celor de la Portimonense SC. Primul gol în campionat l-a marcat pe 28 decembrie 2021, în victoria cu 3-0 cu CD Tondela. A adunat în total 21 de meciuri în prima ligă din Portugalia alături de Gilistas, 2 din aceste apariții fiind în sezonul 2022/23.

În acest sezon a debutat și în cupele europene, într-un meci cu formația letonă Riga FC. A jucat o repriză și a dat o pasă de gol în returul celui de-al treilea tur preliminar din UEFA Europa Conference League, câștigat de Gil Vicente cu 4-0.

În prezent este cotat de transfermarkt.com la 200.000 euro.