FC Argeş află astăzi dacă are drept de promovare!

Astăzi, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, este programată o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Şedinţa va fi urmată de o conferinţă de presă susţinută de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, programată să înceapă în jurul orei 17:30.

Pe ordinea de zi a acestei şedinţe se află şi un amendament foarte important pentru cluburile sportive de drept public care activează în Liga 2 printre care şi FC Argeş. În şedinţa din această după amiază, membrii Comitetului Executiv vor lua în discuţie amendamentul de modificare al articolului 4 din ROAF prin care cluburile de drept public care îşi schimbă forma juridică şi devin structuri de drept privat, să aibă drept de participare în Liga I. Această modificare de regulament ar fi trebuit să fie supusă aprobării în şedinţa din luna iunie, însă membrii Comitetului Executiv au decis să amâne votul pentru şedinţa din luna iulie. Forul condus de preşedintele Răzvan Burleanu a anunţat încă de marţi că hotărârile Comitetului Executiv din data de 3 iulie 2019 vor fi publicate ulterior pe site-ul FRF.ro. Vă reamintim că FC Argeş a devenit în această vară structură de drept privat după înfiinţarea „Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş” care urmează să preia activitatea echipei de fotbal a Piteştiului. Noul club de drept privat al Piteştiului a obţinut şi Certificatul de Identitate Sportivă, actele fiind deja depuse la FRF care trebuie să voteze însă şi această modificare de regulament.

# Hotărârea Comitetului Executiv din luna iunie 2019

– În urma dezbaterii propunerilor de modificare a art. 4 din ROAF privind situaţia cluburilor de drept public care obţin dreptul sportiv de participare in Liga I, se decide amânarea aprobării modificărilor pentru următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.