FC Argeş are drept de promovare în Liga I!

Este oficial!. FC Argeş va avea drept de promovare în noul sezon competiţional după decizia dată astăzi de Comitetul Executiv al FRF care a aprobat amendamentul de modificare al articolului 4 din ROAF prin care cluburile de drept public care îşi schimbă forma juridică şi devin structuri de drept privat, să aibă drept de participare în Liga I.

Astăzi, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului a fost programată o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Pe ordinea de zi a acestei şedinţe s-a aflat şi un amendament foarte important pentru grupările sportive de drept public care activează în Liga 2 printre care şi FC Argeş. Membrii Comitetului Executiv au luat în discuţie amendamentul de modificare al articolului 4 din ROAF prin care cluburile de drept public care îşi schimbă forma juridică şi devin structuri de drept privat, să aibă drept de participare în Liga I. Propunerea a fost votată cu unanimitate de voturi. Această modificare de regulament ar fi trebuit să fie supusă aprobării în şedinţa din luna iunie, însă membrii Comitetului Executiv au decis să amâne votul pentru şedinţa din luna iulie. Vă reamintim că FC Argeş a devenit în această vară structură de drept privat după înfiinţarea „Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş” care urmează să preia activitatea echipei de fotbal a Piteştiului. Noul club de drept privat al Piteştiului a obţinut şi Certificatul de Identitate Sportivă, actele fiind deja depuse la FRF.

„Acum depindem doar de noi!”

Consilierul local Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, este foarte mulţumit de decizia FRF: „Sunt foarte fericit că eforturile noastre nu au fost în zadar. Le mulţumesc celor de la FRF că au înţeles necesitatea acestei schimbări a ROAF care dă dreptul şi cluburilor care au fost de drept public, dar care au schimbat forma juridică în cluburi de drept privat, să aibă drept de promovare. Îi rog pe toţi colegii mei din Consiliul Local să voteze joi trecerea activităţii fotbalistice la entitatea de drept privat. Acum suntem doar la mâna noastră în lupta pentru promovare în Liga I şi depindem doar de noi. Sper că piteştenii sunt mulţumiţi şi îi aştept lângă echipă. Cu bugetul pe care îl avem şi cu sponsorii care vor veni lângă noi, sunt sigur că ne vom bate cu şanse reale la promovare”.

Decizia Comitetului Executiv de astăzi :

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca cluburile de drept public din Liga a 2-a pot cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competitional anterior obţinerii dreptului de promovare (pentru evitarea oricărui dubiu cesiunea se poate face în pauza competiţională anterioară sezonului 2019/2020, clubul de drept privat având drept de promovare la finalul sezonului 2019/2020).