FC Argeş ar putea avea avea în scurt timp un investitor !

La conferinţa de presă de joi a echipei noastre a fost prezent şi Dragoş Şerban, directorul executiv al clubului FC Argeş. Oficialul piteştean a vorbit despre problemele administrative ale grupării din Trivale şi a adus lămuriri importante în privinţa dreptului de promovare a echipei în Liga I, discuţiile cu oamenii de afaceri pentru preluarea echipei, relaţia cu suporterii, activitatea Centrului de Copii şi Juniori. Şerban a precizat că obiectivul echipei în noul sezon este clasarea în primele trei locuri ale clasamentului. Oficialul argeşean a spus că se poată discuţii pentru aducerea şi altor jucători de valoare pentru întărirea echipei pentru a se putea îndeplini acest obiectiv.

#”Doar investitorul poate schimba forma juridică”
Conducătorul argeşean a spus că doar un investitor privat poate schimba forma de organizare prin preluarea echipei: „După cum am mai informat, clubul nostru a făcut demersuri la FRF pentru a modifica şi completa Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice pentru a putea valorifica eventualul drept de promovare în Liga I. În acest moment, regulamentul nu prevede posibilibilitatea de trecere din drept public în drept privat fără a fi sancţionaţi. În 2015 s-a completat ROAF-ul cu un articol în care se spune că un club privat poate cesiona dreptul de participare în competiţie unui club de drept public. În sensul invers, deocamdată nu există această prevedere. Clubul nostru a făcut iarna trecută un memoriu către FRF, prin care a cerut să se completeze acest regulament cu un articol prin care să fie permisă „Cesiunea dreptului de participare în competiţii a unui club de drept public către o structură sportivă constituită cu scopul de a continua activitatea de fotbal profesionist”. În Comitetul Executiv al FRF se va lua în discuţie exact ceea ce am cerut noi astă iarnă. La acel moment am primit asigurări că se va întâmpla acest lucru, dar ni s-a spus că din punct de vedere juridic este complicat şi se vor căuta soluţiile cele mai bune. Se pare că s-a ajuns la un punct în care se va putea modifica şi în timpul campionatului această structură juridică pentru că nu este normal doar în acea lună, până la începerea noului sezon competiţional. S-a tot vehiculat că FC Argeş nu a făcut nimic pentru a schimba situaţia juridică. Ceea ce vreau să punctez este că noi, cei din conducerea clubului, nu putem constitui o structură privată fără a intra sub incidenţa legilor penale din România. Noi fiind funcţionari publici, nu avem voie să deţinem o societate privată, chiar dacă este ONG, SRL, SA. Repet, nu conducerea clubului constituie şi schimbă această situaţie juridică. Doar eventualul finanţator sau eventualii finanţatori care vor veni alături de echipă, pot schimba structura” a spus Şerban.

#”Primăria va susţine financiar echipa”
Directorul executiv al FC Argeş susţine că este posibil ca într-o perioadă destul de scurtă să se găsească un investitor serios pentru FC Argeş: „Pentru a rezolva acest impas privind situaţia juridică, au avut loc mai multe întâlniri cu oameni de afaceri, unii implicaţi în fotbal şi în acest moment, care au fost interesesaţi de secţia de fotbal. Nu putem face public numele lor, pentru că au dorit să nu li se dezvăluie identitatea. Noi suntem în tratative destul de avansate cu unii dintre ei. Rămâne de văzut ce se va întâmpla până la final. Şi săptămâna viitoare vom mai avea o întâlnire cu un eventual finanţator. Ceea ce ne dorim, este să se schimbe în primul rând ROAF-ul, pentru a putea face chiar în timpul campionatului, această cesiune a dreptului de participare către această entitate privată. Repet, această entitate privată trebuie să fie înfiinţată de finanţatorul sau finanţatorii care vor dori să preia secţia de fotbal şi să o înscrie în campionat. Indiferent cine va veni, Primăria va rămâne lângă echipă şi va sprijini financiar fotbalul piteştean”.

#”Eventualul investitor trebuie să prezinte garanţii”
Şeful clubului din Trivale a vorbit şi despre relaţia cu suporterii: „Am avut şi câteva întâlniri cu liderii unei părţi a suporterilor, cu care am şi mers şi la FRF. Mie îmi pare rău că în acel comunicat în care am fost criticat, nu au precizat şi faptul că cei de la FRF ne-a lăudat pentru ceea ce se întâmplă la FC Argeş, din punct de vedere sportiv. Cei de la FRF ne-au felicitat de faţă cu reprezentantul suporterilor. Li s-a transmis să aibă răbdare pentru a putea face acest transfer. Problema finanţatorului sau a finanţatorilor trebuie tratată cu maximă seriozitate. Sunt bine ştiute problemele care au fost şi sunt în continuare în fotbalul românesc din punct de vedere al finanţării. Este imposibil ca autorităţile locale din Timişoara să finanţeze pe ACS Poli Timişoara. Am văzut că au fost şi condamnaţi să plătească nişte despăgubiri. Nouă ni se dăduse în iarnă şi o posibilitate printr-o fundaţie. Chiar a doua zi după întâlnirea pe care am avut-o cu reprezentanţii FRF, în presa centrală s-a scris că cei de la Curtea de Conturi i-au somat pe cei de la la Politehnica Iaşi să nu mai finanţeze echipa de fotbal. Acea veste a picat cum nu se poate mai rău şi pentru noi. Noi încercăm şi facem toate eforturile în continuare pentru a rezolva problema investitorului. Echipa se poate transfera şi mâine către o entitate privată, dar ce garanţie avem că poate începe campionatul?. Noi vom cere nişte garanţii prin care vrem să vedem că se va asigura continuitatea acestei echipe pentru că vorbim despre FC Argeş şi nu vorbim despre o echipă „No Name”.

# Aşteaptă avizul OSIM pentru magazinul de prezentare
Dragoş Şerban speră ca magazinul de prezentare să se realizeze într-un timp cât mai scurt: „După cum ştiţi, în iarnă doi „binevoitori” ai fotbalului argeşean au făcut o contestaţie la OSIM privind cumpărarea brandului. Acea contestaţie s-a rezolvat pe 6 iunie 2018, urmând ca din acel moment să intre în comisiile OSIM-ului, contractul de licenţă pe care clubul îl are cu Primăria pentru a putea valorifica produse promoţionale cu marca înregistrată FC Argeş. După cum ştiţi, în România, procesele acestea durează. Până în acest moment, noi nu am primit avizul necesar comercializării produselor cu marca FC Argeş. Este încă pe rolul OSIM-ului. Ni s-a spus că este în lucru. În momentul în care vom primi de la OSIM contractul de licenţă, atunci vom putea demara acţiunile de marketing pentru a valorifica marca FC Argeş. Sperăm să vină cât mai repede acel aviz”.

# Centrul de Copii şi Juniori a început să producă
Directorul executiv al clubului FC Argeş este mulţumit de activitatea Centrului de Copii şi Juniori care în doar un an a reuşit să-i promoveze la echipa mare pe Adrian Udrea şi Andrei Borţosu, doi fotbalişti talentaţi, de mare perspectivă: „Într-un timp atât de scurt, Centrul de Copii şi Juniori a început să producă talente. Suntem foarte bine cunoscuţi pe plan naţional şi internaţional pentru faptul că producem talente de mare valoare. Faptul că aceşti doi copii au ajuns la echipa mare, trebuie să fie un imbold şi pentru ceilalţi juniori. Trebuie să se pregătească şi să ajungă alături de ei la echipa mare. Ne bucurăm şi pentru rezultatele juniorilor care au obţinut calificarea la turneul semifinal Under 13. Am avut câteva sute de persoane care la sfârşit s-au bucurat alături de copii, de suporteri, pentru rezultatele pe care le-au avut şi pentru calificare. Încercăm să îmbunătăţim lucrurile de la zi la zi, prin selecţia permanentă. Anul acesta am mai transferat şi alţi copii de prin alte părţi ale ţării ale ţării. Antrenorii se mişcă şi sunt într-o continuă mişcare pentru a face selecţie atât în judeţ, cât şi de prin alte judeţe. Avem copii veniţi de la distanţe mari care au venit să joace pentru FC Argeş. În 3-4 ani echipa va fi formată numai din copii de la Piteşti” a spus Dragoş Şerban.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.