FC Argeș începe pregătirea pentru Liga I

Fotbaliștii de la FC Argeș vor reveni luni din vacanță și vor începe pregătirea pentru noul sezon competițional. Reunirea alb-violeților este programată pentru ora 17.30, la stadionul Nicolae Dobrin, antrenamentele urmând a fi efectuate pe plan local, având în vedere timpul destul de scurt până la începerea campionatului.

Argeșenii vor evolua în primul eșalon după o absență de 11 ani, iar ambițiile conducătorilor clubului din Trivale sunt destul de mari. Chiar dacă FC Argeș este o nou-promovată în Liga I, oficialii piteșteni își doresc o clasare în prima jumătate a clasamentului, în apropierea locurilor de play-of. La prima ședință de pregătire care va fi una de reacomodare la efort, vor fi prezenți și cei doi jucători achiziționați până acum de FC Argeș. Este vorba de mijlocașul Georgian Honciu(31 ani) și atacantul Ndiaye Mediop(29 ani), ambii de la Dunărea Călărași. Conducerea clubului din Trivale este în negocieri avansate cu mai mulți fotbaliști pentru acoperirea posturilor pe care antrenorul Ionuț Badea le consideră deficitare, noile achiziții urmând a fi anunțate doar după semnarea contractelor. Oficialii argeșeni își doresc ca până la începutul noului sezon care este programat să ia startul pe 22 august, echipa să dispute și un joc amical.

16 echipe în noul sezon
FRF a anunțat acum câteva zile că noul sezon de Liga I va porni la drum cu mai multe formații, Comitetului Executiv aprobând recent mărirea numărului competitoarelor de la 14 la 16 echipe. Pe lângă cele 30 de runde din sezonul regulat, sistemul competițional conține și o a doua etapă: Play-off cu 6 echipe care vor juca tur-retur și Play-out cu 10 echipe care vor juca doar un meci între ele, după modelul implementat în sezonul 2019-2020 în Play-off-ul de la Liga 2. Deoarece în Play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu. În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina Play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din Play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.

Şansa de a ajunge în Europa din Play-out
Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de Play-out. Câștigătoarea va avea șansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa, pentru a stabili echipa care va juca în UEFA Europa League / UEFA Conference League.