Două promovări în Liga I cu FC Argeş!

Promovarea în Liga I după o absenţă de 11 ani a fost un moment istoric nu numai pentru fotbaliştii de la FC Argeş şi antrenorul Ionuț Badea, ci şi pentru membrii staff-ului administrativ. Oamenii care stau permanent lângă echipă și care se preocupă să nu lipsească nimic jucătorilor și staff-ului tehnic, sunt foarte importanți în angrenajul oricărui club profesionist, chiar dacă munca lor nu se concretizează în goluri pe tabela de marcaj.

Consilierul sportiv, Jean Barbu, și directorul sportiv, Vasile Popa, au reușit cu FC Argeș a doua promovare în Liga I, de data aceasta din postura de oficiali ai echipei din Trivale­. Cele două glorii alb-violete au atins această performanță și în sezonul 1993-1994, dar din postura de jucători ai echipei.

Jean Barbu: ”Această promovare a fost mult mai grea”
Jean Barbu își aduce aminte cu mare plăcere de ambele promovări: ”În sezonul 1993-1994 am promovat în Liga I ca jucător, iar în sezonul 2019-2020 am reușit același lucru, dar ca membru al staff-ului administrativ al clubului FC Argeș. Cred că promovarea din acest sezon a fost mult mai grea din cauza acestei pandemii, însă ambele au fost importante. Satisfacția cea mai mare este că am promovat și ca jucător și membru al staff-ului. Cel mai important lucru este să ne menținem în Liga I, iar apoi să creștem de la an la an. Având în vedere că se va face și stadionul, cred că va fi o emulație mare în jurul echipei. Sperăm să facem lucruri frumoase împreună cu toți cei de aici. Sfatul meu pentru jucători este să își dorească să facă performanță și să-și propună obiective și mai îndrăznețe decât promovarea în prima ligă” a spus „Cobra din Trivale” pentru cotidianul Curierul zilei.

Vasile Popa: ”Unitea grupului a contat foarte mult!”
Vasile Popa, fundașul de fier a lui FC Argeș știe care a fost secretul succesului din acest sezon: ”Presiunea a fost uriașă, au existat probleme foarte multe din cauza pandemiei. Fiecare meci a fost capital. Unitatea grupului a contat foarte mult, unul fără altul poate că nu am fi reușit: antrenori, jucători, conducere, suporteri, familie, autorități. S-a stat în cantonament luni de zile. Încurajările galeriei și ale suporterilor, au ținut moralul jucătorilor ridicat. I-am simțit mereu aproape pe toți care ne-au susținut. Acum am pășit pe alt drum. Va fi enorm de greu, dar ne vom descurca. Vreau să vă mulțumesc pentru susținere. Vreau să mulțumesc și celor care ne critică, fiindcă numai așa putem progresa. Eu, personal, sunt fericit că am reușit a doua promovare cu FC Argeș, prima din postura de jucător, iar cea de-a doua ca membru al staff-ului administrativ”.