FC Argeș își află adversarul din play-off-ul Cupei României

Casa Fotbalului găzduiește miercuri, 23 august, de la ora 13:00, tragerea la sorți a play-off-ului Cupei României Betano, ediția 2023-2024.

Formatul Cupei României Betano, inaugurat în ediția precedentă, prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1.

Cele opt echipe din primul eşalon sunt cele patru echipe clasate pe locurile 3-6 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat, alături de cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga 1 şi cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook Federația Română de Fotbal și pe YouTube FRF TV.

Echipele participante, repartizate în două urne valorice

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A: echipele din Liga 1 mai sus amintite

FC Voluntari, FC Universitatea Cluj, FC Botoșani, AFC Hermannstadt, Oțelul Galați, Politehnica Iași, UTA Arad, Dinamo 1948.

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza play-off-ului

FC Metaloglobus București, SCM Zalău, FC Bihor Oradea, Progresul Pecica, Unirea Dej, CSC Dumbrăvița, Phoenix Buziaș, Viitorul Șimian, CSM Deva, Corvinul 1921 Hunedoara, CSC 1599 Șelimbăr, CSM Alexandria, Chindia Târgoviște, CS Tunari, Concordia Chiajna, CSA Steaua, Viitorul Ianca, Gloria Buzău, ACS FC Bacău, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Ceahlăul Piatra Neamț, Unirea Slobozia, FC Argeș, CS Mioveni.

16 jocuri în play-off

FRF a reamintit și modul în care se efectuează tragerea la sorți pentru a stabili cele 16 jocuri din Play-off-ul Cupei României, dar a precizat și alte reguli ale competiției:

”Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (8 jocuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B se grupează între ele (8 jocuri).

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României Betano, ediția 2023-2024, sunt programate în 30 august. Excepția pot face meciurile televizate, programul urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF” precizează Federația Română de Fotbal.