FC Argeş îşi reia antrenamentele

După o vacanţă de o lună şi jumătate, fotbaliştii de la FC Argeş vor începe luni pregătirea pentru partea secundă a sezonului. Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, va suna adunarea la ora 11, la stadionul Nicolae Dobrin. Înainte de primul antrenament, argeşenii au programată vizita medicală la Policlinica Sportivă din Piteşti.

# Două cantonamente

Primul antrenament al alb-violeţilor va fi unul de reacomodare la efort după această vacanţă, urmând ca începând de zilele viitoare, intensitatea şedinţelor de pregătire să crească progresiv. Conducerea şi staff-ul tehnic al echipei FC Argeş a stabilit în linii mari programul perioadei de pregătire. Reacomodarea la efort se va face pe plan local, până pe 26 ianuarie, după care se va pleca în cantonament. Argeşenii au programate în această iarnă şi două stagii de pregătire centralizată, unul la Curtea de Argeş, iar celălalt, pe plan local, la Piteşti. Cantonamentul din oraşul Basarabilor este programat în perioada 28 ianuarie – 2 februarie, iar cel de la Piteşti, în perioada 4-9 februarie.

# Şase meciuri de verificare

În cele aproape şase săptămâni de pregătire, piteştenii vor disputa şi 6 meciuri amicale. Cel mai puternic adversar din perioada de pregătire va fi Academica Clinceni, ocupanta locului 2 din liga secundă. Ceilalţi cinci adversari ai argeşenilor din această perioadă de pregătire sunt formaţii de liga a patra şi a treia. Programul de pregătirea al echipei FC Argeş mai poate suferi modificări, având în vedere că se încearcă perfectarea a încă unui joc amical cu o formaţie aflată pe podiumul ligii secunde. Primul meci oficial din acest an pentru piteşteni este programat pe 23 februarie, când FC Argeş va întâlni în deplasare, pe un teren sintetic, pe Metaloglobus Bucureşti. Alb-violeţii vor începe partea secundă a sezonului de pe locul 6 al clasamentului. În cele 21 de etape disputate până acum, FC Argeş a acumulat 41 de puncte, cu 5 mai puţin decât liderul Sportul Snagov şi la 4 în spatele Petrolului Ploieşti, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

#”Să terminăm sezonul pe podium”

Emil Săndoi, tehnicianul echipei noastre, se aşteaptă la un retur destul de greu, însă are încredere în potenţialul elevilor săi cu care îşi doreşte să termine sezonul pe podium: „În retur îmi doresc să avem un parcurs cât mai bun. Vreau să urcăm în clasament şi să terminăm sezonul pe podium. Între primele şase locuri este o diferenţă foarte mică de puncte şi se poate întâmpla orice. Îmi doresc să etalăm un joc spectaculos pe faza ofensivă, iar pe faza defensivă să primim cât mai puţine goluri, dacă se poate. Aşteptăm publicul la stadion să ne susţină. Meciurile care au mai rămas de jucat din retur vor fi mult mai grele decât cele din tur. Toate echipele se vor întări. Eu am încredere în fotbaliştii pe care îi am, dar ne vom întări şi noi!. De la echipă vor pleca 2-3 jucători şi vom aduce alţi 2-3. Nou – veniţii trebuie să fie ca valoare peste cei care sunt acum în lot. Îmi doresc foarte mult să scot maximul de la fiecare jucător. Vreau să arătăm că suntem o echipă disciplinată şi să eliminăm sincopele pe care le-am avut în prima parte a campionatului”.

Programul echipei FC Argeş:

14 ianuarie – Vizita medicală şi reunirea lotului
16-26 ianuarie – Pregătire pe plan local
28 ianuarie – 2 februarie – Cantonament Curtea de Argeş
4-9 februarie – Cantonament Piteşti

Programul meciurilor amicale:

26 ianuarie FC Argeş – Real Bradu
2 februarie FC Argeş -Atletic Bradu
6 februarie FC Argeş – Academica Clinceni
9 februarie FC Argeş – Unirea Bascov
13 februarie FC Argeş – CSO Filiaşi
16 februarie CSM Slatina – FC Argeş (deplasare sintetic)

# Programul meciurilor de pregătire mai poate suferi modificări întrucât sunt discuţii pentru încă un amical cu o echipă fruntaşă din Liga a 2-a
# Locaţia şi orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite în funcţie de condiţiile meteorologice.