Săndoi: „Vreau să terminăm sezonul pe podium!”

Conducerea şi staff-ul tehnic al echipei FC Argeş a stabilit în linii mari programul perioadei de pregătire din această iarnă. Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, va suna adunarea pe 14 ianuarie, la ora 10, la stadionul Nicolae Dobrin. În zilele de 15 şi 16 ianuarie, fotbaliştii argeşeni au programată vizita medicală la Policlinica Sportivă din Piteşti.

Reacomodarea la efort se va face pe plan local, până pe 26 ianuarie, după care se va pleca în cantonament. Argeşenii au programate în această iarnă şi două stagii de pregătire centralizată, unul la Curtea de Argeş, iar celălalt, pe plan local, la Piteşti. Cantonamentul din oraşul Basarabilor este programat în perioada 28 ianuarie – 2 februarie, iar cel de la Piteşti, în perioada 4-9 februarie. În cele aproape şase săptămâni de pregătire, alb-violeţii vor disputa şi 5 meciuri amicale. Cel mai puternic adversar din perioada de pregătire va fi Academica Clinceni, ocupanta locului 2 din liga secundă. Ceilalţi patru adversari ai argeşenilor din această perioadă de pregătire sunt formaţii de liga a patra şi a treia. Programul de pregătirea al echipei FC Argeş mai poate suferi mici modificări, având în vedere că se încearcă perfectarea a încă unui joc amical cu o formaţie aflată pe podiumul ligii secunde. Oficialii grupării din Trivale şi-ar fi dorit ca şi în această iarnă, FC Argeş să dispute un joc de verificare cu Chindia Târgovişte, partenerul tradiţional, însă acest lucru nu este posibil întrucât alb-violeţii vor da piept cu dâmboviţenii pe 2 martie. Primul meci oficial din acest an pentru piteşteni este programat pe 23 februarie, când FC Argeş va întâlni în deplasare, pe un teren sintetic, pe Metaloglobus Bucureşti.

#”Să etalăm un joc spectaculos”

Alb-violeţii vor începe partea secundă a sezonului de pe locul 6. În cele 21 de etape disputate până acum, FC Argeş a acumulat 41 de puncte, cu 5 mai puţin decât liderul Sportul Snagov şi la 4 în spatele Petrolului Ploieşti, ocupanta ultimei trepte a podiumului. Antrenorul Emil Săndoi îşi doreşte ca FC Argeş să se implice în lupta pentru promovarea în Liga I şi intenţionează să întărească lotul în această iarnă cu jucători valoroşi.

Ce aşteptări aveţi de la acest retur?

-În primul rând vreau să nu mai avem parte de accidentări şi să avem un parcurs cât mai bun. FC Argeş şi Universitatea Cluj sunt singurele echipe din liga secundă care sunt neînvinse acasă. Îmi doresc să urcăm în clasament şi să terminăm sezonul pe podium. Între primele şase locuri este o diferenţă foarte mică de puncte şi se poate întâmpla orice. Îmi doresc să etalăm un joc spectaculos pe faza ofensivă, iar pe faza defensivă să primim cât mai puţine goluri, dacă se poate. Aşteptămpublicul la stadion să ne susţină.

Care au fost cele mai mari realizări şi cele mai mari dezamăgiri în 2018?

-Ca şi plusuri în sezonul trecut, pot trece rezultatele bune cu echipele de top. Este un aspect pozitiv. Am preluat echipa de pe locul 7 şi am terminat sezonul pe locul 4. Am fost foarte aproape de locul 3 şi de o prezenţă la barajul pentru promovare. La capitolul dezamăgiri pot trece înfrângerile suferite. Din punctul meu de vedere, consider că FC Argeş ar fi meritat mai mult. Rezultatele pozitive obţinute de noi au fost pe deplin meritate, iar înfrângerile, în majoritatea meciurilor, au fost contrar cursului jocului.

Cum vedeţi partea secundă a sezonului?

-Meciurile care au mai rămas de jucat din retur vor fi mult mai grele decât cele din tur. Toate echipele se vor întări. Eu am încredere în fotbaliştii pe care îi am, dar ne vom întări şi noi. De la echipă vor pleca 2-3 jucători şi vom aduce alţi 2-3. Nou – veniţii trebuie să fie ca valoare peste cei care sunt acum în lot. Îmi doresc foarte mult să scot maximul de la fiecare jucător. Vreau să arătăm că suntem o echipă disciplinată şi să eliminăm sincopele pe care le-am avut în prima parte a campionatului.

#”Vom promova cât mai mulţi juniori din propria pepinieră”

Având în vedere faptul că din sezonul viitor fiecare echipă de liga secundă va fi obligată să joace în teren cu 2 jucători sub 20 de ani şi nu cu 3 sub 21 de ani, cum este acum, oficialii grupării din Trivale nu vor să fie luaţi prin surprinde de această schimbare de regulament pe care doresc să o implementeze încă de acum: „În sezonul 2019-2020 va fi obligatoriu să avem în teren doi jucători născuţi după data de 1 ianuarie 2000. Strategia clubului FC Argeş este de a promova cât mai mulţi juniori din propria pepinieră. De aproape doi ani se lucrează intens la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi, iar rezultatele încep uşor, uşor, să apară. Avem copii care cochetează cu loturile naţionale şi în curând ne vor putea baza pe ei. Veţi vedea că în fiecare an, cei mai valoroşi 4-5 jucători de la grupele de juniori mari, vor face pasul la echipa de seniori. Strategia clubului FC Argeş este de a promova cât mai mulţi tineri din propria pepinieră pentru că acesta este viitorul în fotbal” a declarat Vasile Popa, directorul sportiv al echipei FC Argeş.

Programul echipei FC Argeş:

14 ianuarie – Reunirea lotului

15-16 ianuarie – Vizita medicală

16-26 ianuarie – Pregătire pe plan local

28 ianuarie – 2 februarie – Cantonament Curtea de Argeş

4-9 februarie – Cantonament Piteşti

Programul meciurilor amicale:

26 ianuarie FC Argeş – Real Bradu

6 februarie FC Argeş – Academica Clinceni

9 februarie FC Argeş – Unirea Bascov

13 februarie FC Argeş – CSO Filiaşi

16 februarie CSM Slatina – FC Argeş (deplasare sintetic)

# Programul meciurilor de pregătire mai poate suferi mici modificări întrucât sunt discuţii pentru încă un amical cu o echipă fruntaşă din Liga a 2-a

# Locaţia şi orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite în funcţie de condiţiile meteorologice.