FC Argeş joacă la turneul internaţional de la Kaposvar

În aceste zile, grupele Under 13 şi Under 14 ale clubului FC Argeş participă la turneul internaţional de fotbal Intersport Youth Footbalfesztival, competiţie care se desfăşoară în Ungaria, la Kaposvar. Cele două grupe ale clubului nostru sunt pregătite de antrenorul Daniel Ghiţă care în acest an a reuşit să ajungă printre cele mai bune 8 formaţii din ţară la categoria de vârstă Under 13 ani.
Competiţia din ţara vecină este rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, iar la startul întrecerii s-au aliniat formaţii din 30 de ţări din Europa. La Under 13 ani piteştenii au fost repartizaţi în grupa B alături de echipele Legenda Mukachevo (Ucraina), Toponar SE (Ungaria) şi Kaposvolgye SE (Ungaria), iar la Under 14 ani, juniorii alb-violeţi au fost repartizaţi într-o grupă din care mai fac parte Mladi Vukovi (Serbia), Szefi LSE (Ungaria), BSC 1924 (Ungaria), Dombovari FE (Ungaria) şi Mezga FC (Ungaria). La Under 13, FC Argeş a remizat, 1-1, în primul meci, cu Legenda Mukachevo, a învins cu 14-0, în al doilea joc, pe Toponar SE, iar în următoarea partidă va întâlni pe Kaposvolgye Lue. La Under 14 ani, gruparea din Trivale a trecut cu 4-3, de Bombovari FE, cu 4-2, de Mezga FC şi cu 4-0, de BSC 1924. Următoarele partide ale piteştenilor vor fi mâine cu Szefi LSE şi Mladi Vukovi.
#”Nu mă interesează foarte mult rezultatele”
Antrenorul Daniel Ghiţă îşi doreşte ca elevii săi să aibă evoluţii cât mai bune pentru a căpăta experienţă internaţională: „Competiţia de Kaposvar este un test util pentru pregătirea noului sezon. Le-am spus copiilor că nu mă interesează foarte mult rezultatele pe care le vom obţine. Nu vreau să pun presiune pe ei, dar, îmi doresc să avem rezultate cât mai bune, iar dacă se va putea, să ajungem în fazele superioare ale competiţiei. Ar fi foarte bine dacă am ajunge să luptăm pentru trofeele puse în joc de organizatori. Scopul nostru este să acumulăm experienţă internaţională pentru sezonul viitor. Vrem să ne măsurăm forţele şi cu ecchipe din afara ţării pentru a vedea la ce nivel suntem. Competiţia se va încheia pe 13 iulie după care vom intra în vacanţă”.

Rezultatele alb-violeţilor:

Under 13 ani:
FC Argeş – Legenda Mukachevo 1-1
FC Argeş – Toponar SE 14-0

Under 14 ani:
FC Argeş – Dombovari FE 4-3
FC Argeş – Mezga FC 4-2
FC Argeş – BSC 1924 4-0

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.