FC Arges – Unirea Bascov 1-0 Victorie la limită în primul amical

https://www.facebook.com/fcarges.ro/videos/189871462401724/

FC Argeș – Unirea Bascov 1-0(0-0)
A marcat: Alin Popa(min.58)

FC Argeş a început cu dreptul seria de meciuri amicale din această iarnă. Echipa noastră s-a impus cu 1-0 în confruntarea de miercuri după-amiază, de pe propriul teren, cu Unirea Bascov, adversar care evoluează în liga a treia. Singurul gol al partidei a fost marcat după pauză de Alin Popa.
Ionuţ Badea şi Adrian Dulcea, antrenorii celor două echipe au convenit ca partida să se dispute pe durata a două reprize de câte 55 de minute fiecare pentru a putea vedea la lucru toţi jucătorii pe care îi au la dispoziţie. În primul mitan, alb-violeţii şi-au trecut în cont câteva ocazii mari de gol prin Robert Grecu, francezul Deslandes şi Fundătureanu. FC Argeş a deschis scorul imediat după pauză prin mijlocaşul Alin Popa care a reluat în plasă o centrare de pe stânga. Replica oaspeţilor a venit prin Coman care i-a pus la grea încercare pe portarii Ducan şi Micle. Şi în cel de-al doilea mitan alb-violeţii au mai avut ocazii să își dubleze avantajul de pe tabelă, însă şutul lui Turda, din interiorul careului, a fost respins în corner de un fundaş bascovean, iar Nini Popescu a trimis în bară din interiorul careului, după ce fusese servit ideal de Şerbănică. Cel de-al doilea amical al echipei noastre este programat vineri, de la ora 14 și tot la Piteşti, adversar urmând a fi CSU Craiova II, satelitul formaţiei de primă ligă.

Caseta tehnică:
FC Argeș: Agachi – Dănescu, Motroc, Deslandes, Mușat – Prepeliță, Moihedja, Matiș, Fundătureanu – Grecu, Buhăescu.
Rezerve: Ducan, Micle, Tofan, Oancea, Turda, Dicu, Oprescu, Șerbanică, Șerban, Panait, Brînzan, Rasoveanu, Popescu, Grecu, Blejdea, Alin Popa. Antrenor: Ionuț Badea.
Unirea Bascov: Călinoiu – Ciocîrlan, Din, Dumitrache, Constantin – Piscanu, Butoiu, Iamandi, Iordache – Neacșu, Ivan.
Rezerve: Niță, Crăciun, Comănescu, Draganoaea, Cristian, Bălteanu, Coman. Antrenor: Adrian Dulcea.

Badea: ”Voi aduce la FC Argeș doar jucători de valoare!”

La finalul partidei cu Unirea Bascov, Ionuţ Badea, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulţumit de ceea ce a arătat FC Argeş în teren având în vedere nivelul de pregătire la care se află alb-violeții.

Tehnicianul grupării din Trivale a vorbit la conferinţa de presă de după meci despre perioada de pregătire și transferurile pe care intenţionează să le facă: „Concluziile sunt doar de început, nu putem vorbi acum de echipe definite ca joc sau ca ansamblu. În general, încep primele meciuri amicale cu echipe mixte. Nu sunt interesat de o echipă standard, ci să-mi propag foarte bine minutele de efort pentru fiecare jucător astfel încât să avem şi un echilibru, după care lucrurile trec uşor-uşor către zonele de procentaj mai mare, 70-80% dintr-un singur meci pentru un jucător. La final vom avea o certitudine pentru începutul campionatului. Noi acum suntem cam la jumătatea pregătirii. În cantonamentul din Antalya, începe o nouă etapă unde vom insista mai mult pe intensitate şi pe lucrul cu mingea pe spaţii reduse”.

# Sylvain Deslandes, primul transfer

Principalul echipăei noastre a vorbit şi despre campania de transferuri: ”Aş vrea să fac câteva precizări de situaţii care apar în rândul suporterilor, în rândul oamenilor care urmăresc FC Argeş. Dacă nu se suplimenta bugetul în luna decembrie puteam să punem lacătul pe uşă!. A fost o mare realizare pentru că domnul primar, împreună cu consilierii şi cu domnul preşedinte al Consiliului de Administraţie, Cristi Gentea, au reuşit să facă acest buget pentru anul următor. Ulterior aşteptările sunt legate de transferuri. Nu pot să aduc la FC Argeş decât jucători care să fie peste ceea ce avem noi în momentul de faţă. Poziţiile pe care am vrut să le completăm au fost acelea de fundaş central, un atacant central ca să avem completare la Buhăescu, și betonarea poziţiei de mijlocaş lateral la jucătorul sub 20 de ani. Am reuşit un singur transfer până acum, deşi am văzut peste 30-40 de jucători. Este vorba de Sylvain Deslandes care are meciuri la toate naţionalele de la U 16 până la U 21 ale Franţei. A fost jucătorul lui Wolverhampton, însă ulterior a fost împrumutat pentru că era greu să prindă echipa, dar pentru noi în momentul de faţă este un transfer util. Au mai fost şi alte nume care nu au putut fi luate pentru că sunt sub contract. Am încercat să-l aducem pe Cornel Ene de la Kisvarda, dar nu şi-a putut rezolva problema de acolo, întrucât noi nu putem plăti sume de transfer. Și Ionuţ Stoica de la Hermannstdt era o opţiune pentru noi, dar a rămas în cadrul echipei din Sibiu”.

#”Mai așteptăm jucători”

Badea îşi doreşte ca lângă echipă să vină şi oamenii de afaceri din judeţ pentru ca FC Argeș să devină o trupă foarte puternică: „Trebuie să menţionez faptul că domnul preşedinte al Consiliului de Administraţie, Cristian Gentea a reuşit să aducă 6 miliarde de lei vechi din sponsorizări, pe lângă alte sume care au mai fost aduse, însă este o sumă mult prea mică pentru ceea ce îşi doreşte echipa în momentul de faţă. Sper ca toate aceste lucruri auzite acum, vor sensibiliza oamenii de afaceri din judeţ pentru a face aceste sponsorizări în mod legal către echipă. În iarnă este foarte greu să găseşti fotbaliști cu calitate pentru că ei semnează în vară. Noi mai aşteptăm jucători pe poziţiile pe care le-am spus mai devreme. Sper ca până pe 2 februarie, până la plecarea în cantonamentul din Antalya, sau măcar în prima parte a cantonamentului, să putem achiziţiona pe aceste poziţii care să vină în completare și cu un plus-valoare pentru echipă”.