FC Argeş va avea drept de promovare în Liga I!

Consiliul Local Piteşti a votat joi după-amiază, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Cornel Ionică privind aprobarea înfiinţării Asociaţiei „Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş”. Aceasta va prelua activitatea echipei de fotbal a Piteştiului, obiectivul fiind promovarea în Liga I la sfârşitul sezonului viitor.

Membrii fondatori ai acestei asociaţii sunt SC Apă Canal 2000 SA, SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăţi comerciale din punct de vedere financiar din subordinea autorităţilor locale şi Primăria Piteşti. 
Noul club va fi condus de un Comitet Director compus din Mihai Foamete, reprezentantul Primăriei Piteşti(preşedinte), Constantin Angelescu, reprezentantul SC Apă Canal SA(vicepreşedinte) şi Octavian Lupu, reprezentatul SC Salubritate 2000 SA(secretar). Mandatul Comitetului Director va fi de 4 ani iar reprezentanţii celor trei părţi în Adunarea Generală a Acţionarilor vor fi Mihai Marinescu, directorul SC Apă Canal 2000 SA, Romi Becheanu, directorul SC Salubritate 2000 SA şi Cornel Ionică, primarul Municipiului Piteşti, ca reprezentant al autorităţilor locale. Înfiinţarea Asociaţiei „Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş”, structură sportivă de drept privat, este primul pas făcut de autorităţile locale pentru ca echipa de fotbal a Piteştiului să poată avea drept de promovare la sfârşitul sezonului viitor. În ultimele două sezoane FC Argeş nu a avut acest drept întrucât clubul fanion al judeţului era de drept public iar regulamentele FIFA şi UEFA interzic acest lucru.

#”Oamenii de afaceri vor veni lângă noi”
Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş este convins ca oamenii de afaceri din Piteşti vor fi alături de echipă: „În scurt timp ne vor ieşi actele de la Judecătorie şi vom fi structură de drept privat. După ce se va şti că vom avea drept de promovare sunt sigur că şi în rândul oamenilor de afaceri se va crea o emulaţie şi vor veni alături de noi. Eu anunţ încă de pe acum că am pe cineva care este dispus să ofere pentru FC Argeş suma de 30.000 de euro. Sunt sigur că vor mai fi şi alţi oameni de afaceri interesaţi să vină alături de noi pentru că FC Argeş este un brand”.

#”Vom face şi echipa a doua”
Primarul Cornel Ionică a dat asigurări că Municipalitatea va face toate eforturile financiare pentru a readuce echipa de fotbal a Piteştiului acolo unde îi este locul, în Liga I: „În sezonul trecut am avut alocat la secţia de fotbal un buget de 38 miliarde lei vechi(n.r aproximativ 800.000 euro). În sezonul viitor în care vom avea ca obiectiv promovarea vom avea un alt buget. Dacă vrei performanţă vor fi alte cheltuielile. Intenţionăm să facem şi echipa a doua a clubului pentru a da şanse de a creşte jucătorilor tineri, de perspectivă. În sezonul viitor bugetul clubului va fi mai mare decât cel din acest sezon. Cu toate secţiile sportive pe care le avem cred că va fi în jurul sumei de 140 miliarde lei vechi(n.r. aproximativ 3 milioane euro)”.

#”Vom face tot posibilul să promovăm”
Mihai Foamete, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei „Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş” are ambiţii mari: „Înfiinţarea acestei asociaţii este doar un prim pas pentru a face performanţă. Vom face toate eforturile pentru a reveni acolo unde ne este locul. Suntem conştienţi că nu ne va fi uşor să promovăm în Liga I, dar vom face tot ce ţine de noi pentru a readuce Piteştiul în prima divizie. Îi asigur pe suporterii piteşteni că ne propunem să facem doar performanţă”.

#”Cu toţii ne dorim promovarea”
Dragoş Şerban, directorul executiv al clubului FC Argeş a mulţumit autorităţilor locale pentru decizia înfiinţării acestei asociaţii: „Vreau să mulţumesc tuturor consilierilor locali că au înţeles necesitatea şi oportunitatea înfiinţării acestei Asociaţii Sportive. Este un mare pas înainte pentru a realiza ceea ce ne dorim cu toţii, promovarea în Liga I. Lupta nu s-a încheiat urmând alţi paşi şi multă muncă pentru a ne îndeplini visul. Avem datoria morală pentru tot ceea ce înseamnă culorile alb-violet”.

# Se stabileşte staff-ul tehnic
Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va fi anunţat staff-ul tehnic care va conduce echipa în sezonul viitor, dar şi celelalte persoane care se vor ocupa de partea sportivă la noul club. Noul staff-tehnic va fi prezentat într-o conferinţă de presă. Tot atunci suporterii vor afla şi numele fotbaliştilor care vor fi păstraţi din actualul lot, programul de pregătire al echipei şi cum arată campania de achiziţii.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds