FRF a anunțat când s-ar putea relua campionatele la Liga I și Liga II

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit astăzi despre situația din România și despre scenariile pe care Federația le ia în calcul în privința competițiilor interne.

Șeful fotbalului românesc a dezvăluit care sunt datele la care ar putea reîncepe meciurile în România și a vorbit despre cel mai negru scenariu luat în calcul de Federația Română de Fotbal: dispariția mai multor cluburi din Liga 1 și Liga 2.
„ Avem 3 obiective pe care vrem să le avem în vedere. Primul este sănătate tuturor celor implicați. Al doilea e legat de sustenabilitatea financiară a cluburilor. Al treilea este dorința ca orice decizie să facă cea mai mică nedreptate pentru cele implicate. La Liga 1 mai sunt 8 etape din play-off și 12 din play-out. În Liga 2 și Liga 3 mai sunt 14 etape și mai avem Cupa României și barajele de promovare în Liga 1. Acum lucrăm pe mai multe scenarii, de reluare graduală a competiției: 27 mai, 3 iunie și 13 iunie.
Toate cele 53 de de competiții din România se vor amâna până la ridicarea stării de urgență. Vorbim cu Ministerul Afecerilor Interne ca să vedem dacă se ridică anumite restricții la începutul lunii mai. Dacă începem pe 27 mai, finalizăm competițiile interne pe 28 iunie. Dacă începem pe 13 iunie înseamă că vom comunica echipele care merg în cupele europene pe 15 iulie, iar barajul pentru Liga 1 se va juca pe 1 august.  UEFA nu ne-a zis că 3 august e termenul limită pentru terminarea campionatului. Acum avem ca termen data de 30 iunie. Nu poate fi 3 august pentru că anumite țări trebuie să termine competițiile mai târziu”, a declarat Răzvan Burleanu la Pro X.


# Burleanu: „Dacă nu reluăm campionatele în iunie, nu mai găsim 14 cluburi profesioniste”


„Dacă e să vorbim
de impactul financiar, cele mai puternice campionate, preconizează pierderi între 20 și 25% dacă nu se vor relua campionatele. Asta preconizez că va fi și la Liga 1 dacă nu vom începe mai devreme de iunie. Îmi e teamă că dacă nu reluăm campionatul cel târziu în luna mai, nu mai găsim 14-16 cluburi profesioniste în primele două ligi. Impactul acestei crize poate fi dincolo de cel mai crunt coșmar. Chiar dacă unele se vor salva, vor fi afectate în următorii ani. Ăsta e scenariul cu care lucrăm acum, dacă nu reluăm competiția cel mai târziu în luna iunie. Impactul este unul uriaș.
Suntem într-o permanentă discuție cu LPF, AFAN, cluburi și cu Asociațiile Județene. Luând în considerare toate aspectele, spun că nu vom susține înghețarea competițiilor până nu vom epuiza toate variantele. Fotbalul trebuie să-și desemneze câștigătorul pe teren.
Obiectivul este salvarea cluburilor. Doar așa ne putem asigura că vom avea aceleași locuri de muncă în viitor”, a adăugat șeful FRF.                      sursa: gsp.ro