Video. Mihai Leca și activițățile sale în perioada de criză: ”M-am tuns singur ceea ce a stârnit hohote de râs!”

Mihai Leca este ultimul transfer efectuat în această iarnă de FC Argeș. Fundașul sosit de la Chindia Târgoviște a fost primit de toată lumea cu mult interes și entuziasm. Suporterii îi cunoșteau activitatea, mai ales că echipa de la care a venit în Trivale activează în Liga I, așa că, piteștenii și-au pus speranța (si) în talentul și experiența jucătorului bucureștean. Din nefericire, Mihai nu a apucat să joace foarte mult, criza Covid-19 dând peste cap toate domeniile, sportul fiind profund afectat. Pentru că vrem să-l cunoaștem mai bine și pentru că se apropie ziua sa de naștere, i-am făcut o vizită virtuală la locul unde se antrenează: acasă!

Mihai, tu abia ai venit la FC Argeș că ai și plecat, forțat de criza care a cuprins lumea, suporterii alb-violeți neavând ocazia să te cunoască și mai bine. Cine ești tu, Mihai Leca?

Mihai Leca: M-am născut la data de 14-04-1992 în București. Am început fotbalul la FC Steaua București și am jucat la ei de la vârsta de 8 ani pana la 16 ani. Am plecat la Concordia Chiajna unde am reusit să debutez la echipa mare la 18 ani și să acumulez peste 3 sezoane în Liga I cu ei. In țară, am mai jucat la Otelul Galați, FC Brașov si Chindia Târgoviște de unde am si venit acum la FC Argeș. Pot spune ca am adunat în CV și câteva echipe din campionate unde nu au ajuns foarte mulți români. Am jucat un sezon în Iraq Prima Liga, în Moldova la Zinbru Chișinău si am reușit să devin Campion în Prima Liga din Țara Galilor cu echipa TNS( The New Saints).

 Iar acum avem plăcerea de a te avea la FC Argeș. Tu ai venit din Liga I, spune-ne care sunt principalele diferențe între Liga 1 și Liga 2?

Mihai Leca: Mulți mi-au spus că este un pas înapoi să vin la Liga a II-a, dar, în viață am mers mereu pe deciziile mele si am fost mândru de ce am realizat până acum. Am venit foarte motivat și îmi doresc foarte mult ca împreuna cu echipa și toată suflarea alb-violetă să ducem FC Argeș în Prima Ligă. Avem toate condițiile necesare pentru a îndeplini această performanță. Liga a II-a, din ce am observant, s-a schimbat foarte mult. Au venit foarte mulți jucători cu experiență din Liga I și se joacă un fotbal mult mai spectaculos față de alți ani. Având în vedere ca sunt foarte multe echipe de traditie face ca acest campionat sa fie și mai interesant. Imi doresc ca Liga I să fie plină de echipe cu suporteri si atunci o sa devină mult mai atragatoare si spectaculoasa. In acest moment sunt mai mulți spectatori la Liga a II-a.

Cum ai găsit FC Argeș, te-ai acomodat rapid cu băieții, cu stilul de antrenament?

Mihai Leca: Am găsit la FC Argeș un grup minunat de băieți dornici de performanță. Nu mi-a fost foarte greu sa mă acomodez pentru că mă cunoșteam cu mulți dintre ei. La fel a fost și cu stilul de antrenamente, m-am acomodat repede, deoarece, cu domnul Ionuț Badea și cu staff-ul dânsului am lucrat la Concordia Chiajna.

Cum îți petreci timpul în această perioadă de pauză? Apropo, te-ai tuns zero, observ că este noua modă în rândul fotbaliștilor?

Mihai Leca: În toată această nebunie am început să mă obișuiesc și să privesc partea bună, aceea ca stau mai mult cu familia și prietena mea. Când ești fotbalist, ești mai mereu plecat și nu ai timp să stai cu familia foarte mult. Profit de această perioadă acum. In rest, mă antrenez, respect programul dat de către staff-ul tehnic. Nu m-am tuns zero, dar am reușit sa mă tund singur, am stârnit niste hohote de râs dar măcar așa ne mai înveselim.

În afară de activitățile sportive, presupun că ai și niște pasiuni. Asculți muzică, și de care? Filme, cărți….

Mihai Leca: Ascult orice gen de muzică care mă binedispune. Am și câteva seriale pe care le urmăresc împreună cu prietena mea. Imi place foarte mult să mă uit la documentare. In rest, mă informez și vizualizez foarte multe clipuri video cu alți fotbaliști profesioniști din campionate puternice cum se antrenează acasă pentru a ramâne pregătit.

Ce îți lipsește cel mai mult în această perioadă?

Mihai Leca: În această perioadă îmi lipsește foarte mult libertatea, îmi lipsesc prietenii, plimbările în aer liber și bineînțeles stadionul

 Cum crezi că va fi revenirea pe stadion și cum se va desfășura acest campionat?

Mihai Leca: Sper că toată lumea a învățat ceva din această perioadă și sunt sigur că o să devenim mai buni și mai responsabili. Cel mai potrivit ar fi sistemul PlayOff si PlayOut, acum să vedem când se încheie starea de urgență și ce decizii se vor lua. Îmi doresc să terminăm acest campionat și să îndeplinim obiectivul de a promova în Liga I.

Și un mesaj pentru suporterii noștri…

Mihai Leca: Suporterilor le doresc multa sanatate, sa iesim cu bine din această perioadă grea și îi asteptăm la stadion cand ne reunim. Impreuna suntem mai puternici!

Pentru că pe 14 aprilie este ziua ta de naștere, dă-ne voie să fim primii care îți urează: La multi ani, succes în carieră și împliniri pe plan personal, și bineînțeles tradiționalul – Hai, promovare!

Material realizat de Carmen Buliga

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds