În Liga I, după 11 ani!

FC Argeș – UTA Arad 1-1(0-1)
Au marcat: Matiș(min.53) / Al. Ioniță (min.39 pen.)

FC Argeș a reușit promovarea în Liga I după o pauză de 11 ani!. Alb-violeții au terminat la egalitate, 1-1, în confruntarea cu UTA Arad, de duminică seară, de pe propriul teren, din etapa a cincea a play-off-ului ligii secunde. Piteștenii au profitat de remiza din meciul Rapid – Turris Turnu Măgurele și au terminat pe locul 2, la egalitate de puncte cu CS Mioveni, care înainte de începerea acestui minicampionat a beneficiat de acea rotunjire de puncte și va merge la baraj cu antepenultima din Liga I.                                  foto: Gabriela Neacșu

Debutul partidei a fost unul destul de echilibrat, ambele formații lăsând impresia că se tem una de alta. Prima ocazie de gol a aparținut Argeșului, însă șutul lui Șerban din afara careului, a trecut la o palmă peste transversală. Buhăescu a avut șansa de a deschide scorul, însă a tras în Balauru ieșit în întâmpinare să-l blocheze, după ce inițial îl driblase pe portarul arădean. Deslandes a fost și el foarte aproape de gol, însă lovitura sa de cap, din interiorul careului, nu a prins cadrul porții. Contrar cursului jocului, UTA a deschis scorul din lovitură de la 11 m. Ducan a avut o intrare imprudentă la Pușcaș, centralul a arătat punctul cu var, penalty-ul fiind transformat de Alexandru Ioniță. Piteștenii au început foarte bine repriza secundă și au restabilit egalitatea prin Matiș care a trimis în plasă, din vole, centrarea de manual a lui Robert Grecu. Buhăescu a fost foarte aproape de a-i aduce pe alb-violeți în avantaj, însă lovitura sa de cap a trecut milimetric pe lângă bară. Câteva minute mai târziu, Buhăescu a deviat cu capul pentru Grecu, care a reluat milimetric pe lângă vinclul porții arădene. Argeșul a avut șansa de a obține victoria în minutele de prelungire când Buhăescu a trimis în transversală din lovitură liberă de la 20 m. S-a terminat 1-1, rezultat în urma căruia FC Argeș a promovat în Liga I după ce Rapidul a egalat pe final pe Turris Turnu Măgurele și a scos echipa teleormăneană de pe locul 2 direct promovabil în Liga I.

Caseta tehnică:
FC Argeș: Ducan – Tofan, Deslandes (Turda 82′), Mih. Leca, N. Mușat (Șerbănică 72′) – Prepeliță (cpt.), I. Șerban (Brînzan 72′) – Matiș, I. Năstăsie (Rob. Grecu 46′), N. Popescu (Alin Popa 46′) – Buhăescu.
Rezerve neutilizate: Micle – Mirică.
Antrenor: Ionuț Badea.

UTA Arad: Balauru – Tomozei (Andr. Rus 64′), R. Crișan, Fl. Ilie (cpt.), Rrumbullaku – Miculescu, Cr. Pușcaș (Melinte 60′), Dam. Isac, Oct. Ursu (Ciucur 60′) – Al. Ioniță (Cip. Rus 88′), Buhăcianu (Jebari 88′).
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Oroian.
Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitru: Marcel Bîrsan(București)
Arbitri asistenți: Radu Ghinguleac(București), Daniel Mitruți(Craiova).
Arbitru rezervă: Andrei Moroiță(Ploiești)
Observatori: Marian Lumânare(București), Iosif Olah(Sfântu Gheorghe)

Cum s-au marcat golurile:

min.39: 0-1! Ioniță transformă lovitura de la 11 m scoasă de Pușcaș și deschide scorul!.

min.53: 1-1! Grecu centrează în careu, Matiș reia din vole și trimite în poartă!.