Înfrângere dureroasă în derby-ul orgoliilor!

FC Argeș – FC Rapid 0-2(0-0)
Au marcat: Jorza(min.54), Goge(min.89)

FC Argeș a fost învinsă cu 2-0 în confruntarea de duminică după-amiază, de pe propriul teren, cu Rapid București și a ratat șansa de a se apropia de podiumul ligii secunde. Echipa pregătită de Nicolae Dică a pierdut această partidă în urma a două greșeli comise de fotbaliștii alb – violeți care din câte se pare atunci când joacă sub presiunea rezultatului greșesc inexplicabil. Foto: Gabriela Neacșu.

În debutul meciului, giuleştenii au avut ocazii mari să deschidă scorul, prin Hlistei și Sefer care a lovit transversala. Replica echipei noastrea venit prin Blejdea, însă șutul acestuia a fost reținut de Tătaru. În partea secundă, Blejdea a reuşit să trimită pe poarta giuştenilor pentru prima dată, însă cel care avea să înscrie a fost Amir Jorza (54). După o pătrundere pe stânga a lui Sefer şi o pasă către Hlistei, acesta a deviat mai departe la Jorza, care l-a învins pe Ducan. FC Argeș a fost foarte aproape de a restabili egalitatea după ce Manole a fost aproape de autogol cu un sfert de oră înainte de final. Un minut mai târziu, Năstăsie a trimis pe lângă vinclu și a irosit cea mai mare oportunitate de gol a Piteștiului. FC Argeș a rămas în zece oameni cu șase minute înainte de finalul timpului regulamentar după ce fundașul Grigore Turda a primit al doilea galben pentru un fault la Melchior Labeau. Cu un minut înainte de finalul celor 90 de minute, Petre Goge a majorat diferenţa pe tabela de marcaj în urma unei acțiuni individuale finalizată cu un șut pe lângă portarul Ducan ieșit în întâmpinare. S-a terminat 2-0 pentru Rapid, care acumulează 13 puncte şi o egalează pe UTA, însă nu o depăşeşte la golaveraj, astfel că stă pe locul 5. În urma acestui eșec, FC Argeş rămâne cu 12 puncte şi cade de pe locul 5 pe 6.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Ducan – Tofan, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă (Buhăescu 62′), I. Şerban – Blejdea (Rob. Grecu 69′), Rz. Matiş, I. Năstăsie (cpt.)(N. Popescu 78′) – Ct. Barbu
Rezerve neutilizate: Agachi – Dănescu, Motroc, Brînzan.
Antrenor: Nicolae Dică
Eliminat: Grigore Turda 84′ (cumul de catonaşe galbene)

Rapid: Al. Tătaru – I. Voicu (cpt.), Bg. Manole, Mallo, Oanea – Jorza, R. Lazăr – Sefer (Goge 83′), Djuric, Hlistei (G. Creţu 77′) – Roskopf (Labeau 66′)
Rezerve neutilizate: Achiriloaei – Rob. Băjan, Bonnin, Pănoiu
Antrenor: Daniel Pancu

Arbitru: Ionuț Coza(Cernica)
Arbitri asistenți: Stelian Slabu(Brașov), Adrian Vornicu(Iași).
Arbitru de rezervă: Elena Demetrescu(Vâlcea).
Observatori: Ionuț Borcan(Ploiești), Horațiu Stănescu(Craiova).
Stadion: Nicolae Dobrin, Spectatori 8.000.