Ionuț Badea, prezentat oficial la FC Argeș!

La câteva zile după ce s-a înțeles cu conducerea clubului pentru a prelua banca tehnică a echipei noastre, Ionuț Badea a fost prezentat vineri după-amiază ca noul antrenor principal al echipei FC Argeș.

Prezentarea oficială a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat primarul Piteștiului, Cornel Ionică și consilierul local Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului alb-violet. Șefii grupării din Trivale și antrenorul au stabilit ca obiectiv clasarea între locurile 1-4, având în vedere faptul că și această poziție ar putea duce la un eventual baraj dacă una dintre cele trei formații de drept public care nu are drept de promovare, ar termina sezonul în primele trei poziții ale ierarhiei. Noul tehnician al vulturilor va fi ajutat de un staff tehnic compus din Dragoș Radu(antrenor secund), Ionuț Moșteanu(metodist și analist), Viorel Dumitrescu(antrenor cu portarii) și un preparator fizic care va veni în scurt timp. Primul meci oficial al lui Ionuț Badea pe banca tehnică a piteștenilor va avea loc miercuri, 16 octombrie, de la ora 15, în deplasare, la Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, alb-violeții cerând reprogramarea partidei din acest week-end cu CSM Reșița, întrucât au trei jucători convocați la echipele naționale.

#”Ne dorim promovarea!
Cornel Ionică, primarul Piteștiului, a dat asigurări că Ionuț Badea va avea toată susținerea necesară pentru a putea face performanță: ”Așa cum am declarat încă de la începutul campionatului, ne dorim foarte mult performanță la echipă. Am depus și vom depune toate eforturile. Nu ne-a fost ușor să ajungem aici pentru că au fost niște prevederi legale stricte în ceea ce privește participarea și mai ales promovarea. Am avut o situație pe care nu ne-am dorit-o cu antrenorul pe care l-am nominalizat împreună cu colegii. Mă refer la Nicolae Dică. Lucrurile nu au mers cum ne-am fi dorit. Probabil că și el a înțeles lucrul acesta. Nu ne aflăm pe un loc pe care am fi vrut să fim la momentul acesta. Au fost niște meciuri care nu au adus rezultatele mult așteptate. Noi din capul locului am spus că vrem să promovăm!. Acesta este și targetul în acest campionat. Am căutat și alte soluții după ce Nicolae Dică și-a dat demisia. Împreună am considerat că o soluție bună pentru noi este aducerea lui Ionuț Badea care a mai fost la FC Argeș, un antrenor binecunoscut care a fost și la Națională. A acceptat să vină să lucreze cu noi. Sperăm ca lucrurile să intre în linie dreaptă și iubitorii fotbalului să fie mulțumiți”.

# ”Un tip serios, foarte bine pregătit”
Cristian Gentea a explicat motivele care au dus la despărțirea de Nicolae Dică și argumentele care au contat în desemnarea lui Ionuț Badea ca antrenor principal: ”Vreau să lămuresc partea cu Dică pentru că știu că o să mă întrebați de acest lucru. Cu Nicu, știți foarte bine, că împreună cu domnul primar l-am adus și prima dată. Ni l-am dorit și a doua oară. L-am ajutat cu tot ce am putut. Dacă despărțirea a fost puțin mai ”agitată”, a fost numai din partea lui și nu din partea noastră. Cred că la ce eforturi am făcut cu domnul primar, avem dreptul măcar să ne exprimăm dezamăgirea pentru jocul echipei și atitudinea jucătorilor. El a dorit să-și dea demisia. Noi nu ne-am mai opus de data aceasta. Dacă el declară altceva, e treaba lui!. Noi ne oprim aici. Îi mulțumim pentru ce a făcut și mergem mai departe. Ne-am sfătuit și am considerat că cea mai bună soluție este Ionuț Badea, un tip serios, foarte bine pregătit, de-al nostru, de aici. Avem mare încredere în el și îi suntem alături așa cum am fost și cu Dică, dar și cu toți ceilalți. Cred că seriozitatea lui Ionuț și staff-ul pe care și l-a ales, este exact ce trebuie în momentul de față la FC Argeș. În scurt timp vom da drumul și la un magazin de prezentare. Vom face și magazin on-line cu echipament și cu alte obiecte cu însemnele FC Argeș. Continuăm să aducem sponsori. Vă rog să nu ne mai certați pentru că nu am găsit un finanțator. Dacă vrei 51% din FC Argeș, trebuie să vii și cu 51% din bani și asta înseamnă peste 1,5 milioane de euro”.

# Badea: ”Avem nevoie de constanță în rezultate”
Ionuț Badea, noul tehnician al echipei FC Argeș a anunțat că până în iarnă nu va face modificări importante la nivelul lotului. Principalul alb-violeților știe care sunt așteptările suporterilor și ale piteștenilor. Badea a identificat problemele echipei și va încerca să remedieze treptat aceste deficiențe: ”Sunt 10 ani de la plecarea din oraș, dar au fost de bun augur pentru că m-am dezvoltat personal și în carieră. Am acum destul de multă experiență și la nivel de Liga I. Mă bucură și mă onorează în același timp interesul și aprecierea domnului primar și domnului președinte. Din discuțiile pe care le-am avut în acest scurt timp de la revenirea în Pitești, mi-am dat seama că vorbesc cu două persoane care nu vor decât binele acestui club și al acestui oraș. Eforturile sunt foarte mari pentru că de data asta lucrez cu oamenii care gestionează banii comunității și sunt foarte atenți la lucrul acesta. Sunt multe echipe care nu au baza pe care o avem noi sau facilitățile și oamenii de bine de lângă echipă. Evident că așteptările sunt mari la finalul acestui sezon. Este un obiectiv asumat, nu neapărat impus. Este un obiectiv asumat de către toată lumea. E adevărat că sunt și realist în ideea în care nu este un lot pe care eu l-am format. Este un lot dobândit. Aceste chestiuni se mai pot schimba în perioada de iarnă, dar nu foarte mult. Este o echipă care în vară a suferit foarte multe schimbări și a suferit la nivel de omogenitate. Este explicabil că înregistrează niște rezultate bune apoi există o cădere neavând constanță, constanță care ne trebuie foarte mult în atingerea unui obiectiv de anvergura celui pe care ni l-am ales”.
#”Aportul publicului este foarte important”
Principalul grupării din Trivale a vorbit despre contractul pe care îl are, dar și despre așteptările pe care le are de la publicul piteștean: ”Este un contract semnat pe anul acesta, inclusiv și pe următorul. Conducerea are posibilitatea să rezilieze acest contract la finalul sezonului în curs în condițiile în care nu există atinse anumite obiective clare, scrise pe hârtie, dar și cele emoționale. Sunt conștient de ce am găsit aici, am făcut o evaluare destul de rapidă și succintă a lotului de jucători. E important pentru noi să înțelegem că nu trebuie să existe un conflict între ceea ce poate da echipa și așteptările care sunt și vor fi întotdeauna la echipele de genul lui FC Argeș. Este foarte important aportul publicului pentru mine. Îmi aduc aminte că în primul meu mandat existau meciuri cu 5.000 de spectatori și până la 10.000 în tribune. Sunt situații pe care numai noi, echipa, putem să fie existente, cu jocul pe care o să-l prestăm. Sunt fericit că m-am întors aici și sunt onorat că cei din conducere s-au gândit la mine și le mulțumesc”.