Doar victoria contează!

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș, miercuri, ora 15

Federația Română de fotbal a programat la mijlocul acestei săptămâni o etapă intermediară la liga a doua. FC Argeș va întâlni miercuri, de la ora 15, la Turnu Severin, pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu, o echipă imprevizibilă prin prisma rezultatelor obținute în acest tur de campionat.

Confruntarea dintre gorjeni și argeșeni contează pentru runda cu numărul 12 din Liga 2 Casa Pariurilor și nu va fi televizată. Înaintea acestui duel, stările de spirit în cele două tabere sunt diferite. Gazdele au un moral foarte bun după victoriile cu CSM Reșița și Farul Constanța, în timp ce oaspeții vor să facă uitată cât mai repede înfrângerea din deplasare cu ASU Politehnica Timișoara. Echipa noastră și-a amânat partida de campionat din runda precedentă cu CSM Reșița, întrucât a avut trei jucători convocați la loturile naționale. Piteștenii vor să revină în lupta pentru podiumul clasamentului cu un nou antrenor. Ionuț Badea a revenit la FC Argeș după 10 ani iar optimismul în tabăra alb-violeților este destul de crescut.

#”O echipă destul de ambițioasă”
Confruntarea de la Severin este practic meciul de debut pentru tehnicianul echipei noastre care în precedentul mandat a reușit promovarea în prima ligă cu FC Argeș. Ionuț Badea își dorește să debuteze cu dreptul pe banca tehnică a piteștenilor și ia în calcul doar un rezultat pozitiv în deplasarea de la Severin: ”Viitorul Pandurii Târgu Jiu este o echipă destul de ambițioasă. Au făcut un fel de mixtură între ceea ce exista la Energeticianul și Luceafărul Oradea anul trecut. Au rămas cu antrenorul de la Luceafărul care este un antrenor foarte muncitor și destoinic, un tip foarte bine organizat. Este o echipă tânără, în schimb. Are jucători de calitate mai ales în benzi, doi fundași centrali cu experiență și destul de buni ca structură. Mă refer aici la Oros și Yabre. Există o strategie deja conturată pentru meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Și antrenamentele au fost făcute în sensul acestei strategii. Pot să spun că sunt destul de aproape de a analiza majoritatea echipelor care activează acum în liga a doua”.

Badea: ”Este mai greu de promovat acum”
Badea a făcut și o paralelă între lupta pentru promovare din sezonul 2008, de la ultimul mandat al său la cârma grupării din Trivale și situația de acum: ”Cel puțin la nivel de importanță al echipelor, e mai greu de promovat acum față de atunci. Îmi aduc aminte că am promovat cu 82 de puncte în seria noastră, iar FC Brașov, cu Răzvan Lucescu antrenor, a avut 79 de puncte în seria cealaltă, cu un buget mult mai mare, dar nu asta era ideea. Acum șansa noastră este că există posibilitatea să se piardă puncte pentru că există mai multe echipe puternice. Ecartul este destul de evident între primul loc și locul pe care ne așezăm noi acum. Este un avantaj pe care noi vrem să-l fructificăm la maxim”.