Meci crucial în lupta pentru evitarea retrogradării!

FC Argeş – FC Hermannstadt, miercuri, ora 17, Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport

Andrei Speriatu, antrenor FC Argeș

Liga Profesionistă de Fotbal a programat la jumătatea acestei săptămâni o etapă intermediară în Casa Liga 1. Piteștenii se află în fața unui nou meci crucial în lupta pentru evitarea retrogradării. FC Argeş va întâlni miercuri, de la ora 17, pe propriul teren, pe FC Hermannstadt, în runda cu numărul 14 a primului eşalon.

Înaintea acestui duel, echipa noastră ocupă locul 16, cu doar 9 puncte, adunate în 13 etape, în timp ce adversarul se situează pe poziţia a 12-a, cu 14 puncte, strânse însă din 12 jocuri. După înfrângerea de la sfârşitul săptămânii trecute, din deplasarea de la Clinceni, cu Academica, FC Argeș are doar varianta victoriei pentru a ieși din zona minată a  clasamentului. 

”Problema este că nu înscriem”

Andrei Speriatu, antrenorul care va da indicaţii la acest meci în absenţa lui Augustin Eduard, care îşi ispăşeşte ultima etapă de suspendare, din cele două primite, după eliminarea din partida cu Dinamo, nu concepe decât cele trei puncte puse în joc: „Fiind o perioadă foarte aglomerată, am căutat să rezolvăm toate problemele vis a vis de analiza jocului de la Clinceni, de prezentarea echipei adverse. Cred că le-am făcut bine. Antrenamentele au decurs bine şi suntem foarte conectaţi pentru a rezolva acest meci. Ultimele rezultate au fost negative, dar am pierdut la un gol, iar acest lucru spune multe. Statistica ultimului meci arată că am fost foarte aproape de cei din Clinceni. Diferenţa a fost făcută de o inspiraţie a lor, pe o greşeală a noastră. Problema este că nu marcăm gol. Drept dovadă, aceste rezultate se datorează faptului că nu înscriem. Încercăm să marcăm goluri, pentru că dacă nu marchezi, nu poţi să aspiri la victorie. Trebuie mai multă decizie, mai multă inspiraţie, la aceste faze de atac, pentru a marca goluri”.

”Ambiția și determinarea trebuie să fie atuurile noastre!”

Tehnicianul argeşean ştie care sunt puncte slabe şi punctele forte ale adversarului: „Hermannstadt ne-a arătat la ultimul meci că are probleme în apărare, dar și că este destul de periculoasă pe faza de atac. Ambiţia şi determinarea cu care trebuie să intre jucătorii pe teren ar trebui să fie atuurile noastre în acest meci. Trebuie să intrăm cu determinare, cu spirit de luptă, în sensul bun al cuvântului. Am făcut discuţii individuale cu jucătorii, am încercat să-i pregătim cât mai bine mental. Formăm un grup bun care poate obţine un rezultat bun. Nu trebuie să ne gândim că în acest moment suntem pe ultimul loc. Ultimul loc este periculos doar în momentul când se termină campionatul. Până atunci, sunt suficiente etape în care putem obţine puncte. Andrei Prepeliţă este cel care răspunde de rezultatele echipei. Eu, Eduard şi Paul Ciobanu, suntem detaşaţi de la Centrul de Copii şi Juniori, până când se vor aranja lucrurile. Aceasta este poziţia noastră. Este adevărat că ne implicăm cât putem de mult să-l ajutăm pe Andrei. Trebuie să facem tot posibilul să obţinem puncte. Jocul cu Sibiul este un meci de 6 puncte!. În situaţia în care îl câştigăm, îi putem ajunge. Ne confruntăm cu câteva probleme medicale înaintea acestui joc, avem şi jucători suspendaţi. Este vorba de Matei și Meza Colli. Sperăm să găsim cele mai inspirate mutări”.