Meci de infarct, victorie de senzație!

FC Argeș – CSM Reșița 3-2(1-2)
Au marcat: Nini Popescu(min.43), Blejdea(min.70), Turda(min.71) / Marius Coman(min.16), Dat(min.38)

FC Argeş s-a impus cu 3-2 miercuri după-amiază în restanța din etapa a 11-a a Ligii 2 cu CSM Reşiţa, de pe teren propriu. Confruntarea dintre argeșeni și bănățeni a fost una nerecomandată cardiacilor, cu răsturnări spectaculoase de situație pe tabela de marcaj. Foto: Gabriela Neacșu

Reşiţa a deschis scorul la Piteşti după 16 minute prin Marius Coman, care după ce a fost servit perfect de Danci, a pătruns în careu, a protejat în faţa lui Turda şi Ducan şi a marcat cu un șut din întoarcere. Oaspeții au mai înscris încă o dată cu șapte minute înainte de finalul primului mitan prin Dat care a profitat de greșeala lui Dănescu și a trimis în plasă, din 10 metri, la rădăcina barei din dreapta. Echipa noastră a reintrat în meci chiar înainte de pauză, după ce Nini Popescu i-a luat faţa lui Vădrariu şi a înscris cu un şut deviat, care l-a păcălit pe Zimmermann. Ducan și-a spălat păcatele după greșeala de la primul gol, parând şutul lui Săulescu. Ionuț Badea a făcut o dublă schimbare inspirată la pauză, mutare care avea să schimbe în bine jocul alb-violeților. I-a introdus în teren pe Tofan și Matiș, în locul lui Robert Grecu și lui Dănescu. Piteștenii au restabilit egalitatea cu 20 de minute înainte de finalul timpului regulamentar prin Andrei Blejdea, care servit ideal de Moihedja, a pătruns în careu şi a finalizat pe jos, pe lângă bara din stânga. Reşiţa a încasat lovitura decisivă un minut mai târziu după ce portarul Zimmermann, căpitanul echipei, a scăpat mingea în faţă şi Grigore Turda a pus latul din 3 metri şi a făcut 3-2. Oaspeții au rămas în zece oameni după ce Marius Coman a primit al doilea galben pentru o simulare în careu. Cu această victorie, FC Argeș a ajuns la 21 de puncte, în 14 etape jucate. Piteștenii au urcat pe locul 7, la trei puncte în spatele Petrolului, noua ocupantă a locului 3. Următorul meci al piteștenilor este programat sâmbătă, de la ora 15, pe propriul teren, adversar urmând a fi UTA Arad.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Ducan – Dănescu (Rz. Matiş 46′), Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă (cpt.), Moihedja – Rob. Grecu (Tofan 46′), Blejdea (I. Năstăsie 81′), N. Popescu – Buhăescu.
Rezerve neutilizate: Agachi – I. Şerban, Motroc, Ct. Barbu.
Antrenor: Ionuţ Badea

CSM Reşiţa: Zimmermann (cpt.) – L. Acka, Ehmann, Vasiu, Vădrariu – C. Cristea, Danci (Raph. Stănescu 62′) – Săulescu (Breşneni 53′), Poiană, Dat (Gab. Răducan 74′) – M. Coman.
Rezerve neutilizate: Horvat – Vlădia, Cioablă, D. Ene
Antrenor: Leontin Doană
Eliminat: Marius Coman 73′ (cumul de cartonaşe galbene).

Arbitru: Iulian Dima(București)
Arbitri asistenți: Vlad Bârleanu(București), Doru Zamfir(Slatina).
Arbitru rezervă: Nicușor Flueran(Craiova).
Observatori: Irina Mârț(București), Duras Mihai(Fieni).

Cum s-au marcat golurile:
min.16: 0-1: Coman pătrunde în careu, driblează doi fundaşi şi pe portarul Ducan ieşit în întâmpinare şi trimite în plasă!.
min.38: 0-2! Gol Reşiţa! Dănăescu respinge până la Dat care şutează la rădăcina barei iar mingea intră în plasă!.
min.43: 1-2! Nini Popescu reduce din handicap cu un şut din 6 m după ce defensiva reşiţeană nu reuşeşte să respingă o minge din propriul careu.
min.70: 2-2! Blejdea primeşte o pasă de la Moihedja, preia pe piept, pătrunde în careu şi şutează la colţul lung!.
min.71: 3-2! Nini Popescu execută un corner, Zimmerman respinge în faţă până la Turda care trimite în plasă din 3 m!.