Obligatoriu, victorie!

Turris Turnu Măgurele – FC Argeş, vineri, ora 17.00, Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport
După o pauză de trei luni şi jumătate cauzată de pandemia de COVID-19, astăzi se va relua şi campionatul la Liga 2. Balul va fi deschis de FC Argeş, care de la ora 17.00, va întâlni în deplasare, pe Turris Turnu Măgurele, în prima etapă a play-off-ului pentru promovarea în Liga I.
În acest play-off vor juca primele şase echipe clasate după 24 de etape desfăşurate până în momentul suspendării campionatului regulat, adică exact echipele care şi-au şi depus dosarul şi au şi obţinut licenţa pentru Liga 1: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC Argeş, Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti. Argeşenii vor începe lupta pentru promovarea în Liga I de pe locul 4, cu 19 puncte, în timp ce Turris Turnu Măgurele, primul adversar din acest minicampionat, ocupă locul 3, cu 20 de puncte.
Badea: ”Avem în minte doar promovarea!”
Ionuţ Badea, antrenorul echipei noastre, îşi doreşte un debut perfect în această luptă pentru promovare. Tehnicianul argeşean speră ca elevii săi să dea totul pe teren şi să obţină cele trei puncte puse în joc: „Am văzut meciurile Turrisului din campionat. Ştiu că au avut un amical cu Rapid, pierdut cu 4-1, dar sunt irelevante aceste informaţii pentru mine, pentru că sunt convins că vor arăta altfel la ora jocului. Noi trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte jocul pe ambele faze. Poţi să câştigi pentru că vei avea posesie, poţi să câştigi pentru că vei avea succes la faze fixe!. Important este ca toţi jucătorii să se dăruiască!. E important acum, aşa cum spuneam, puterea grupului, pentru că unul singur dă gol, ceilalţi 10, 12, 13 sau 14 intraţi pe parcurs, vor munci pentru acest lucru. Atâta vreme cât avem în minte acest obiectiv ca o consecinţă a ceea ce vom face, lucrurile vor sta bine pentru noi. Primul meci, cel cu Turris Turnu Măgurele, este împotriva unei echipe foarte bine organizate, structurată, cu forţă. E adevărat că au început un pic mai târziu pregătirile, ceea ce le poate da un uşor dezavantaj, însă în aceste tipuri de meciuri contează foarte mult puterea grupului, tot ceea ce înseamnă gândire, strategie şi foarte multă inimă”.
„Puterea grupului și unitatea, atuurile noastre”
Principalul alb-violeților îşi doreşte foarte mult să readucă Piteştiul în Liga I după o pauză de aproape 12 ani: „Aşteptările întotdeauna vor fi mari. Într-adevăr începe acest play-off, acest minicampionat, în urma căruia vrem să facem o mare de oameni şi suporteri fericiţi. Toate meciurile au o importanţă cât o finală. Nu se poate spune că cu 3 victorii se atinge obiectivul. Cred că 4 victorii din 5 meciuri, ar fi un rezultat care să-ţi asigure o poziţie pentru promovare. Meciurile vor fi foarte echilibrate. E posibil să existe şi multe egaluri. O predicţie este greu de făcut. Nici nu ne gândim la aşa ceva, ne gândim doar la fiecare meci. Fiecare meci are importanţa lui. Atuurile noastre în această luptă pentru promovare, pentru că nu e numai unul, sunt tot ce am lucrat până acum şi lucrurile care s-au făcut, au dat valoare muncii făcute, tot ce înseamnă puterea de grup şi unitatea asta cu care am reuşit să fim cea mai longevivă echipă ca şi rezultate din primele două ligi. Organizarea pe care o avem. Mai sunt şi altele, dar deocamdată mă opresc aici… Îmi doresc ca suporterii să transmită foarte multă energie pozitivă jucătorilor, să se gândească chiar şi în momentele grele că putem câştiga şi să putem să ne bucurăm la final!”.
Etapa I, Play-Off, Liga 2
Vineri, 3 iulie
Turris Turnu Măgurele – FC Argeş, ora 17.00
Marţi, 7 iulie
CS Mioveni – Rapid Bucureşti, ora 20.00
#UTA Arad – Petrolul Ploieşti a fost amânat după ce 6 persoane de la clubul ploieștean au fost testate pozitiv cu COVID-19.
Clasament Play- Off:
1.UTA Arad 25 p
2.CS Mioveni 20p*
3.Turris Turnu Măgurele 20p*
4.FC Argeş 19p
5.Petrolul Ploieşti 19p
6.Rapid 19p*
*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 şi 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar echipa clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menţinere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.