Patru noutăți la reunirea alb-violeților!

Fotbaliștii de la FC Argeș au început luni seară pregătirea pentru Liga I. Reunirea lotului a avut loc la stadionul Nicolae Dobrin, iar la primul antrenament care a fost unul de reacomodare la efort, au participat 25 de jucători.

În afară de mijlocașul Georgian Honciu și atacantul Ndiaye Mediop, de la Dunărea Călărași, care au semnat contractele, sub comanda lui Ionuț Badea se mai antrenează fundașul Gabi Matei(30 ani) de la Academica Clinceni, mijlocașii Gabi Deac (25 ani) și paraguaianul cu cetăţenie italiană, David Meza Colli(32 ani), ambii de la Petrolul Ploiești și atacantul Jose Andre Cozma(18 ani) de la echipa de liga a treia, Husana Huși. Cu lotul piteștenilor se pregătește și mijlocașul Andrei Blejdea care în urmă cu câteva săptămâni a fost operat la meniscul genunchiului. În afară de cei patru jucători care urmează să semneze angajamentele în următoarele zile, conducerea clubului din Trivale este în negocieri avansate și cu alți fotbaliști pentru acoperirea posturilor deficitare. Antrenorul Ionuț Badea va renunța la patru jucători, unii dintre aceștia urmând a fi cedați sub formă de împrumut la alte echipe unde au șanse mai mari de a juca. Conform regulamentului FRF, în Liga I, echipele sunt obligate să înceapă meciul cu doi jucători Under 21, unul dintre aceștia trebuind să rămână permanent în teren.

Badea: ”În câteva zile aștept să definitivăm lotul”

Ionuț Badea a stabilit lista de achiziții și speră ca în câteva zile să definitiveze lotul cu care va începe noul sezon care este programat să ia startul pe 22 august: ”Această reunire este mai mult o continuare a ceea ce am făcut până acum. Nu e timp prea mult nici de celebrat, nici de relaxare. A fost o săptămână de vacanță pentru jucători și am zis că este bine să treacă prin filtrul lor tot ce s-a întâmplat, să se degaje un pic de situația creată, pentru a se putea încărca din nou motivațional pentru ceea ce urmează. Este primul antrenament din această săptămână. Avem două săptămâni pentru a pregăti noul sezon. Avem în minte și jucătorii care trebuie să meargă să joace mai mult în altă parte, dar și jucătorii pe care îi dorim să vină să îmbunătățească echipa. Din punctul ăsta de vedere suntem bine organizați și așteptăm să definitivăm în două-trei zile lotul. Lista de achiziții este stabilită, dar mai sunt câteva situații pe care nu le avem stabilite 100% și urmează ca zilele viitoare să reușim să stabilim aceste coordonate”.
Sistemul cu 16 echipe, avantaje și dezavantaje
Tehnicianul echipei noastre a decis să renunțe la fotbaliștii care au evoluat mai puțin în precedenta ediție de campionat: ”La capitolul plecări am discutat deja cu Vlad Motroc. Era important să joace, iar aici nu prinsese prea multe minute. El e unul dintre cei care o să încerce să se dezvolte mai bine în altă parte. La fel și Denis Brînzan. Mai este Rașoveanu pe care îl vom da împrumut. Încercăm să facem același lucru și cu Dorinel Oancea, care are calitate, dar îi trebuie neapărat jocuri. Sunt câțiva jucători care sunt deja aici de 2-3 ani și n-au reușit să joace prea mult. Pentru ei chiar este important să prindă minute mai multe la alte echipe. Liga I va porni la drum cu 16 echipe. Din punct de vedere sportiv sunt mulțumit de acest aspect, dar din punct de vedere economic, firește că nimeni nu e mulțumit pentru că acei bani din drepturile tv se vor împărți la mai multe echipe și fiecare are de spus câte ceva în sensul ăsta”.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Răzvan Ducan, George Micle
Fundași: Dorinel Oancea, Dănuț Șerbănică, Andrei Tofan, Mihai Leca, Nicolae Mușat, Grigore Turda, Gabi Matei.
Mijlocași: Andrei Prepeliță, Ionuț Șerban, Ionuț Năstăsie, Nini Popescu, Razvan Matiș, Georgian Honciu, Alin Popa, Andrei Mirică, Robert Grecu, Gabi Deac, Meza Colli, Andrei Blejdea, Andrei Panait.
Atacanți: Vasile Buhăescu, Jose Andre Cozma, Ndiaye Mediop.