Piteșteanul Mario Tudose înfruntă Germania, Rusia și San Marino

Naționala Under 17 a României, pregătită de Daniel Mogoșanu, debutează în preliminariile Campionatului European 2022 dedicat acestei categorii de vârstă. Turneul final la care participă 16 selecționate va avea loc în Israel.

România găzduiește grupa 6 de calificare din care mai fac parte Germania, Rusia și San Marino. Partidele tricolorilor vor fi transmise în direct pe YouTube FRF TV. Selecționerul se va baza în această campanie de calificare pe 20 de tricolori, cărora li se adaugă un al treilea portar de rezervă, Codruț Sandu (CSA Steaua). Printre fotbaliștii convocați de Daniel Mogoșanu se regăsește și un fost fotbalist de la FC Argeș. Este vorba de Mario Tudose care în urmă cu câteva luni a fost cumpărat de Benfica Lisabona. Fundașul piteștean nu este la prima convocare sub tricolor, Tudose fiind un obișnuit al reprezentativelor U15 și U16 ale României. Se califică mai departe la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO, ocupantele primelor două poziții în cele 13 grupe plus cele mai bune 4 ocupante ale locurilor 3. Turul de Elită se va disputa în primăvara lui 2022.

Programul meciurilor este următorul:

Miercuri, 20 octombrie
Germania – San Marino, ora 15:00, Centrul Național de Fotbal Buftea
România – Rusia, ora 19:00, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia

Sâmbătă, 23 octombrie
Rusia – San Marino, ora 15:00, Centrul Național de Fotbal Buftea
Germania – România, ora 19:00, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia

Marți, 26 octombrie
San Marino – România, ora 18:00, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia
Rusia – Germania, ora 18:00, Centrul Național de Fotbal Buftea

Lotul României:

Portari: Vlad Răfăilă (Farul Constanța), Matyas Becze (AFK Csikszereda)

Fundași: Luca Popa (FC Venezia – Italia), Alexandru Fărăgău (Universitatea Cluj), Sebastian Borza (Farul Constanța), Denis Benga (Universitatea Craiova), Robert Bădescu (Academica Clinceni), Mario Aioanei (Farul Constanța), Mario Tudose (Benfica – Portugalia), Alin Ștefănescu (Farul Constanța), Adrian Horșia (FCSB)

Mijlocași: Matei Moraru (Universitatea Cluj), Luca Banu (Farul Constanța), Adrian Mazilu (Farul Constanța), Matei Tanasă (FCSB), Darius Nistor (Universitatea Cluj), Adrian Caragea (Sassuolo – Italia), Enes Sali (Farul Constanța), Raul Nistor (Universitatea Cluj)

Atacanți: Alexandru Meniciuc (Academica Clinceni)