Piteştenii vor 3 puncte din Ardeal!

#Luceafărul Oradea – FC Argeş, sâmbătă, ora 11
După o pauză de o săptămână cauzată de temperaturile extrem de scăzute şi de starea precară a terenurilor, Liga a II-a se va relua în acest week-end cu etapa a 24-a. FC Argeş va întâlni sâmbătă, de la ora 11, în deplasare pe Luceafărul Oradea, echipă aflată în subsolul clasamentului, cu o mare foame de puncte. Piteştenii sunt destul de puţin interesaţi de situaţia şi problemele cu care se confruntă adversarul, iar singurul gând cu care vor aborda acest meci este victoria. După 22 de etape disputate în aceată ediţie de campionat, echipa de fotbal a Piteştiului ocupă locul 6, cu 37 de puncte, în timp ce ardelenii se situează pe poziţia a 13-a, cu 24 de puncte, cu două mai mult decât Ştiinţa Miroslava, prima formaţie aflată sub linia retrogradării.
Antrenorul Emil Săndoi îşi doreşte să obţină a doua victorie consecutivă cu FC Argeş şi le cere băieţilor săi să joace la adevărata lor valoare pentru a câştiga în această deplasare: „A fost amânată etapa nu numai în liga a doua, ci şi în prima ligă. Ne-am confruntat cu probleme serioase pentru că la noi iarna a venit mai târziu anul ăsta şi ne-a dat puţin peste cap planul de pregătire. Avem două luni în care ne antrenăm numai pe sintetic. Nu am văzut iarba până acum. Am avut nişte probleme pe care le-a avut toată lumea în ţară, nu numai noi. Ştiu că este o deplasare grea pentru că întâlnim o echipă aflată în subsolul clasamentului care se va agăţa de orice posibilitate de a scoate un rezultat bun. În acelaşi timp, şi noi ne dorim un rezultat bun. Ar fi foarte important să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de la Oradea pentru că după aceea urmează o serie de meciuri pe care le disputăm pe teren propriu. Ne dorim să acumulăm maximum de puncte, dacă se poate. Vrem să obţinem rezultate pozitive şi să urcăm cât mai sus în clasament. Nu am ce să le reproşez băieţilor care s-au pregătit foarte bine de la începutul perioadei de pregătire. Sper ca la acest joc să avem o siguranţă pe faza defensivă, să nu facem greşeli individuale şi să speculăm greşelile pe care ar putea să le facă adversarul. Am încredere în băieţii noştri. Sunt convins că ne putrem întoarce cu punctele puse în joc”.
#”Amicalul cu CFR Cluj nu este relevant”
Principalul alb-violeţilor a avut ocazia să strângă destule date despre adversar: „Au jucători cu experienţă precum Oros şi Tînc. Au mai făcut şi ei transferuri în această perioadă. În iarnă toate echipele se întăresc iar punctele se câştigă mai greu ca în tur. Şi cei de la Miroslava s-au întărit pentru că au luat jucători de primă ligă, de la Iaşi. Aşa s-a întărit şi Luceafărul Oradea şi cam toate echipele din liga a doua. Nu întâmplător am spus că în returul campionatului punctele se câştigă mai greu decât în turul campionatului. Asta nu înseamnă că nu poţi să câştigi la fel de multe sau mai multe. Oradea este o echipă pe care noi am urmărit-o în mai multe meciuri. Le-o vom prezenta şi jucătorilor în aceste zile. Ştiu că au avut şi un amical la CFR Cluj pierdut cu 9-0. Când joci cu CFR Cluj poţi să ai fel de fel de surprize, dar acel meci nu este relevant. Când o echipă de liga a doua, din subsolul clasamentului, întâlneşte prima clasată, din prima ligă, nu poţi să faci comparaţie. Să nu uităm ce jucători are CFR-ul. Sunt meciuri diferite pentru că este diferenţa de valoare şi de eşaloane. Băieţii sunt foarte, foarte receptivi şi implicarea lor atât la antrenamente cât şi la meciuri este una de fotbalişti profesionişti”.
#”Integritatea jucătorilor este cea mai importantă”
Tehnicianul grupării argeşene consideră că meciul din deplasarea de la Miroslava, câştigat de FC Argeş cu 3-2, nu ar fi trebuit să se dispute pe acel teren îngheţat şi acoperit de zăpadă: „Am spus-o şi după meciul de la Miroslava cum li se permite unora să joace pe un asemenea teren?. Sunt atâtea terenuri în zonă. La Vaslui, Iaşi…. Nu putem juca pe asemenea suprafeţe pentru că periclităm integritatea jucătorilor pe care îi trimitem pe teren. Am stat de vorbă cu observatorul înainte de joc, dar şi după. Nu ne încălzesc cele 3 puncte câştigate dacă ieşim cu 5 jucători accidentaţi. Doamne fereşte că nu au fost accidentări grave!. Un jucător poate să iasă din circuit o perioadă mai lungă. Din punctul ăsta de vedere chiar nu înţeleg cum li se permite să joace pe un asemenea teren. Am fost supărat la vremea respectivă pentru că ştiţi demersurile pe care le-am făcut să amânăm etapa. Voiam să putem juca în condiţii normale. Din păcate, pentru noi, acolo nu s-a putut juca fotbal!. Trebuie să ne gândim în primul rând la integritatea jucătorilor pentru că sunt fotbalişti profesionişti care vor să facă o carieră în fotbal. Chiar ne batem joc cu asemenea condiţii!”.

 

Trei indisponibili
În confruntarea de sâmbătă, cu Luceafărul Oradea, FC Argeş nu va putea conta pe tot lotul de jucători. Alb-violeţii se confruntă cu probleme medicale, însă Emil Săndoi este sigur că cei care vor fi trimişi în teren se vor achita bine de sarcinile trasate: „Mai avem unele probleme de lot. Şi înainte de prima etapă am avut probleme cu suspendările, cu accidentările. Panait s-a accidentat la Miroslava şi nu vom putea conta pe el o perioadă mai lungă. Are o ruptură fibrilară din cauza terenului. Mai este şi Alin Popa, cu tendoanele. Problemele au apărut tot datorită suprafeţei pe care ne-am antrenat. Era normal să apară. Eu sunt bucuros că au apărut doar la puţini jucători. Chiar mă gândeam că vom avea probleme mai mari, dar este OK. În afară de cei doi, îl mai avem şi pe Martin cu probleme de sănătate. Sunt trei jucători pe care nu vom conta la această partidă, dar avem un lot valoros şi oricare dintre ei poate fi înlocuit. Eu cred că la Piteşti se formează un grup care să tindă spre marea performanţă în campionatul următor. Sunt foarte importanţi şi paşii pe care îi vom face în acest retur”.
Antrenamente doar pe sintetic
Deşi antrenorul lui FC Argeş şi-ar fi dorit ca echipa să se pregătească pe terenuri cu iarbă în aceastăî perioadă, acest lucru nu a fost posibil: „Aş fi vrut să facem antrenamente pe iarbă, dar nu putem. Terenurile sunt îmbibate cu apă după zăpezile care au căzut şi după topirea lor. A mai fost şi ploaia de ieri noapte. Am vrut să intrăm dar nu avem cum pentru că gazonul este foarte moale. Probabil că nici antrenamentul de dinaintea meciului nu o să putem să-l facem pe iarbă. Astea sunt problemele cu care ne confruntăm. Noi nu ne-am mai antrenat pe iarbă de trei săptămâni. Sunt impedimente peste care trebuie să trecem. Sunt sigur că băieţii o să treacă peste aceste probleme” a spus Emil Săndoi.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.