Piteştenii vor 3 puncte din Banat!

# ASU Politehnica Timişoara – FC Argeş, sâmbătă, ora 14

FC Argeş se pregăteşte în aceste zile de un nou meci de campionat. Echipa noastră va întâlni sâmbătă, de la ora 14, în deplasare, pe ASU Politehnica Timişoara. Confruntarea dintre cele două echipe care îmbracă echipamentul violet contează pentru etapa cu numărul 10 din Liga 2 Casa Pariurilor şi nu va fi televizată.

Înaintea acestei dispute, ambele echipe au moralul bun. Bănăţenii vin după un succes în deplasarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar piteştenii după o victorie contra liderului, Turris Turnu Măgurele. După 9 etape, ASU Poli Timişoara ocupă locul 15, cu 9 puncte, în timp ce FC Argeş se situează pe locul 6, cu 16 puncte. Nicolae Dică, antrenorul grupării din Trivale nu concepe decât victoria în acest derby violet: „Întâlnim o echipă bună care a obţinut un rezultat pozitiv în ultima etapă. Au reuşit să câştige, 4-1, în deplasare. De la venirea lui Guşatu echipa arată bine. Au jucători cu experienţă şi mă refer aici la Mera, Scutaru, Axente, fotbalişti cu multe jocuri la Liga I. O echipă care mie în ultima perioadă mi-a plăcut. Face un presing sus, agresivă pe faza defensivă, organizată bine pe faza ofensivă. Încearcă să aibă o posesie bună, să-şi creeze ocazii. Va fi o partidă foarte dificilă. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acest joc, să fim concentraţi 100%. Moralul nostru trebuie să fie bun pentru că în ultimele cinci etape, am pierdut doar un singur joc. Echipa arată bine. Chiar dacă suntem o formaţie tânără, putem să creştem în valoare. Trebuie să avem încredere în aceşti jucători pe care îi avem.

#”Avem potenţial de creştere”

Dică speră ca victoria din runda precedentă, contra liderului ligii secunde, să fie un nou început: „Meciul cu Turris a fost unul în care am avut o atitudine foarte bună, am luptat pentru fiecare minge, am avut încredere că putem să câştigăm acest joc, eliminând primele zece minute pentru că nu a fost un început bun pentru noi. Băieţii au arătat caracter, au avut reacţie şi am reuşit să întoarcem rezultatul. Asta este un lucru pozitiv pentru mine, pentru echipă şi de aici trebuie să mergem în continuare pentru că aceşti băieţi au calitate de creştere. Acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte. De la începutul acestui sezon am avut şi meciuri în care am jucat foarte bine. Suntem o echipă care îşi crează foarte multe ocazii de gol, o echipă care am dominat toţi adversarii pe care i-am întâlnit. Întotdeauna îmi doresc mai mult de la jucătorii mei pentru că ştiu că pot!. Trebuie timp şi răbdare cu ei pentru că sunt tineri”.

#”Am relansat puţin campionatul”

Tehnicianul piteştean confirmă încă o dată că această ediţie de campionat este una foarte echilibrată: „Prin victoria cu Turris am relansat practic şi campionatul. Aţi văzut că în acest tur de campionat, oricine poate să piardă cu oricine. Se întâmplă şi la echipele care au adus jucători cu experienţă la Liga I. Şi nu 1-2, ci 7-8-10 jucători. Nu reuşesc să se impună meci de meci. Mă bucur că am reuşit să câştigăm meciul cu Turris. Am relansat puţin campionatul. Este un lucru pozitiv pentru competiţie, dar şi pentru noi că avem un moral bun pentru jocurile următoare. Important este să luăm ce am făcut pozitiv la meciul cu Turris. Am câştigat doar un joc şi nu am realizat nimic. Trebuie să rămânem modeşti, să muncim în continuare şi să facem jocuri cât mai bune”.

Nu a găsit 11-le ideal
Dică a explicat la conferinţa de presă de miercuri desele schimbări pe care le face în echipă: „Pe linia de fund am tot schimbat şi nu am folosit un 11-ce trei-patru etape la rând. Am jucat cu un jucător născut 2000, unul 1999 şi încă doi născuţi 1996. Nu ştiu dacă mai este vreo echipă cu media asta de vârstă pe linia de fund. Eu risc şi îmi place să le dau încredere jucătorilor tineri. Ei trebuie să înţeleagă că eu am încredere în ei. Atunci când intră pe teren trebuie să dea totul. Deocamdată nu am găsit acel 11-ce ideal pe care să-l folosesc mai multe etape şi să pot să scot un jucător doar atunci când este accidentat sau suspendat. Îmi doresc să fac la FC Argeş o echipă pe care oamenii atunci când vin la stadion să o ştie pe dinafară. Eu îmi aduc aminte când eram copil, că veneam la stadion şi ştiam primimul 11-ce. Aşa îmi doresc să fac şi eu, dar nu se poate aşa bătând din palme. Trebuie să avem răbdare. Ne trebuie timp pentru acest lucru”.