Înfrângere drastică în derbyul violet!

ASU Politehnica Timişoara – FC Argeş 3-0(1-0) Au marcat: Mera(min.19, min.75), Zabun(min.90+2).

FC Argeş a pierdut fără drept de apel confruntarea de sâmbătă după-amiază, din deplasare, cu ASU Politehnica Timişoara. Echipa noastră a fost învinsă cu 3-0 de bănăţeni la capătul unui joc destul de slab atât pe faza defensivă cât şi pe cea ofensivă. Foto: Emanuel Titus ILIEŞI şi Leczki JOZSI

Timişorenii au deschis scorul în minutul 19 dintr-o fază fixă prin Ioan Mera care a trimis cu capul în plasă o lovitura de colţ executată de Ignea. Acelaşi Mera a făcut dubla cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar. Experimentatul fundaş bănăţean a trimis în plasă o lovitură liberă bătută de Ungureanu. Timişorenii au închis tabela în cel de-al doilea minut de prelungire prin moldoveanul Zabun, basarabeanul de origine găgăuză debutând la Poli cu gol, după ce oficialii bănăţeni reuşiseră să-l legitimeze cu doar câteva zile înainte de meci. Comparativ cu evoluţia din runda precedentă, contra liderului eşalonului, Turris Turnu Măgurele, piteştenii au fost de nerecunoscut în disputa cu bănăţenii. Replica alb-violeţilor pe faza ofensivă a fost una destul de palidă, fără ocazii de gol, iar pe faza defensivă au făcut greşeli mari, nepermise la o echipă care are pretenţii de promovare în Liga I. În urma acestui eşec, FC Argeş a rămas pe locul 6, cu cele 16 puncte, acumulate în cele 10 runde disputate până acum. La sfârşitul săptămânii viitoare, FC Argeş nu va juca întrucât şi-a amânat partida de pe propriul teren cu CSM Reşiţa. Următorul meci al grupării din Trivale este programat pe 16 octombrie, în deplasare, la Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formaţie care s-a impus în această rundă, cu 7-1, în deplasarea de la CSM Reşiţa.

Caseta tehnică:
ASU Poli Timişoara: M. Contra – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros, Ignea – D. Radu (F. Trip 90+1′), Ad. Ungureanu (Coadă 80′), Schieb (Zabun 88′) – Mir. Axente.
Rezerve neutilizate: Borbei – Piţigoi, Ad. Lazăr, Vidrăsan.
Antrenor: Mugur Guşatu.
FC Argeş: Agachi – Dănescu, Motroc, Şerbănică, Tofan – Andr. Panait, Brînzan (Rz. Matiş 82′), I. Şerban (Blejdea 70′) – Ct. Barbu (M. Alexe 46′), Rob. Grecu, Buhăescu (cpt.).
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Oancea, N. Popescu, Turda
Antrenor: Nicolae Dică.
Stadion: Ştiinţa (Timişoara); Spectatori: 800; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenţi: Răzvan Ionuţ Soponar (Baia Mare) şi Casian Băla (Arad); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Cornel Corocan (Reşiţa) şi Viorel Vancea (Oradea).
Cartonaşe galbene: Dros, Scutaru, Axente, Coadă / Buhăescu

Cum s-au marcat golurile:
min. 18: 1-0 Corner bătut de pe stânga de Ignea, Ioan Mera vine la bara a doua şi reia pe poartă. Un fundaş a respins după linie, iar centralul a arătat centrul terenului.
min. 74: 2-0! Ungureanu trimite în careu din lovitură liberă, Ioan Mera se înalţă peste defensiva argeşeană şi reia cu capul la colţul lung din 14 metri, în stânga lui Agachi.
min. 90+2: 3-0 Artiom Zabun trimite cu latul din 5 metri, sub transversală, dupa o centrare de pe dreapta.