Piteştenii vor prima victorie în Liga I!

Gaz Metan Mediaş – FC Argeş, vineri, ora 18.00, Digi Sport, Telekom Sport, Look TV 

Echipa de fotbal a Piteştiului va încerca în acest week-end să obţină prima victorie de la revenirea în Liga I. FC Argeş şi-a propus să obţină un rezultat bun în partida de vineri, de la ora 18.00, din deplasare, cu Gaz Metan Mediaş.

Disputa dintre cele ardeleni şi piteşteni contează pentru runda cu numărul 2 din Casa Liga 1 iar punctele puse în joc sunt foarte importante pentru protagonistele acestui duel. Atât FC Argeş, cât şi Gaz Metan Mediaş, au început cu stângul sezonul, înregistrând înfrângeri în runda de deschidere. Alb-violeţii au pierdut cu 2-3, partida de pe propriul teren cu FC Botoşani, iar medieşenii au cedat cu 2-1, în deplasarea de la FC Voluntari. Ionuţ Badea, tehnicianul echipei noastre, este optimist înaintea disputei cu medieşenii: „Ne aşteaptă un meci dificil, ca toate celelalte de până acum şi ca toate partidele care vor urma. Nu există o echipă atât de dezorganizată încât poţi spune că esti învingător dinainte. Va fi un meci de luptă între două echipe care în această vară au suferit modificări la nivel de lot. Noi suntem încă într-o perioadă de adaptare şi după duşul rece pe care l-am avut în prima etapă sperăm să facem un joc bun şi să învingem. Există posibilitatea ca echipa să sufere modificări, veţi vedea la momentul potrivit. O victorie în meciul de la Mediaş ar însemna enorm pentru noi, în condiţiile meciului precedent, ar fi o situaţie de continuite în rezultate pozitive  în condiţiile în care am exclude meciul cu Botoşani. Tot timpul am pregătit echipa la victorie, nu a existat în mintea noastră niciun moment că trebuie să jucăm la egal, dar avem, tot timpul planul B: cum trebuie să ne comportăm când suntem conduşi sau când conducem pe final de meci. Toate lucrurile astea duc la o gândire de adaptare strategică la final. Trebuie să ştim să nu pierdem o partidă pe care nu o putem câştiga. După meciul de la Mediaş urmează o pauză de două săptămâni, este o oportunitate pentru noi. Orice zi pe care o petrecem împreună este o zi pe care o folosim pentru a învăţa ceva mai mult decât am făcut până acum, este important să învăţăm din erorile pe care le-am făcut. Este un moment de reflexie pentru tot ceeea ce a însemnat aceste liste de jucători transferabili pe care am putea să-i luăm. Avem nevoie de un portar, un mijlocaş central şi un fundaş central. Căutăm să îmbunătăţim echipa până la 5 octombrie (n.r. atunci se încheie perioada de transferuri). Am primit liste foarte mari cu jucători, de la „bucătari” până la jucători cu care nu putem intra în contact deoarece cer mulţi bani. Am primit multe propuneri de la diverşi agenţi, unii jucători sunt pregătiţi să joace, alţii nu au mai jucat de când a început pandemia, din 3 martie. Am încercat să luăm jucători, dar când trecem la lucruri concrete, ne spun că jucătorul costă un milion de euro” a spus Ionuţ Badea, la conferinţa de presă premergătoare  acestei partide.

Leca: „Să învăţăm din greşelile trecutului” 

Mihai Leca, fundaşul echipei FC Argeş, este convins că piteştenii se pot întoarce cu punct sau puncte din partida de la Mediaş. Fotbalistul alb-violet le cere colegilor săi să fie foarte atenţi pe faza defensivă pentru a putea obţine un rezultat bun cu ardelenii.  

Leca spune că echipa trebuie să înveţe câte ceva din fiecare partidă şi să corecteze din mers eventualele greşeli: „Ne aşteaptă o deplasare grea pe terenul unei echipe care în sezonul trecut a jucat în play-off. Chiar dacă Mediaşul a suferit câteva schimbări, prin plecarea unor jucători cu experienţă, rămâne o echipă matură. Pentru noi este important să învăţăm din greşelilele meciului trecut, să creştem de la meci la meci. Atât eu, cât şi colegii mei suntem încrezători că vom scoate un rezultat pozitiv”.