Play-off cu primele 6 echipe la Liga 2!

În urmă cu puțin timp s-a încheiat cea de-a treia videoconferință pe care FRF a avut-o cu reprezentanții cluburilor de Liga a II-a în încercarea de a găsi cea mai bună soluție pentru reluarea competiției oprită de aproape două luni din cauza pandemiei de COVID-19.
Ca și la precedentele două întâlniri, FC Argeș a fost reprezentată la această videoconferință de Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație. Discuțiile au durat aproape trei ore iar FRF a decis ca Liga a II-a să se reia cu un sistem play-off cu înjumătățirea punctelor, în competiție urmând să intre primele șase clasate: UTA, cu 25 de puncte, CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele – 20 de puncte – FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București – 19 puncte. În urma acestei ședințe s-a stabilit ca play-off-ul să înceapă pe 4 iulie, urmând ca UTA, CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele să dispute 3 meciuri acasă și 2 în deplasare, în timp ce FC Argeș, Petrolul și Rapid să joace 2 meciuri acasă și 3 în deplasare. 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august sunt datele celor cinci runde care se vor juca în acest play-off, în timp barajul pentru promovarea în Liga I a fost programat pentru data de 5 august.

#Cum s-a ajuns la această variantă
Cristian Gentea, reprezentantul clubului FC Argeș la această videoconferință ne-a spus cum s-a ajuns la play-off-ul cu 6 echipe: ”Au fost luate în calcul trei scenarii. Primul: Să se joace toate cele 14 etape, data de începere a competiției urmând a fi 13 iunie. Doar Dunărea Călărași a fost de acord cu această propunere. Al doilea scenariu a fost play-off cu primele 6 clasate care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1 și play-out cu restul echipelor, împărțite în două grupe, urmând să retrogradeze trei echipe. Al doilea scenariu nu a obținut nici un vot. Al treilea scenariu este acest play-off cu primele 6 echipe și înghețarea sezonului pentru restul echipelor fără a mai retrograda nimeni. Acest scenariu a întrunit 15 voturi și se va merge pe acesta. Hotărârile luate la această videoconferință urmează să fie ratificate de Comitetul Executiv al FRF”.

#”Sunt foarte mulțumit de acest sistem!”
Oficialul grupării din Trivale este foarte mulțumit de sistemul ales de FRF pentru continuarea Ligii a II-a: ”Sunt foarte mulțumit pentru că s-a votat acest sistem. Practic nu ni s-au luat cele 3 puncte câștigate pe teren în meciul cu Snagovul. Singurele echipe care se consideră nedreptățite sunt UTA, care și-a înjumătățit avansul de puncte pe care îl avea și Turris Turnu Măgurele, care avea un meci mai puțin decât celelalte competitoare. Domnul Burleanu a spus că prin această soluție a încercat ca dezavantajul să fie cât mai mic. Sper ca în câteva zile să începem antrenamentele. S-a scos acea recomandare din protocolul emis de Ministerul Sănătății care prevedea ca sportivii să intre pentru 14 zile în izolare. Se vor efectua 3 testări COVID-19. Sportivii vor sta la hotel iar antrenamentele le vor face la stadionul Nicolae Dobrin. S-a acceptat cerința ca în camera de hotel să stea câte 2 sportivi și nu unul singur așa cum era recomandat în acel protocol. Antrenamentele se vor efectua cu câte 4 jucători în prima fază”a completat Cristian Gentea.