Fotbalul ar putea reîncepe în iunie!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a susţinut miercuri o conferinţă de presă legată de reluarea activităţii sportive după încetarea stării de urgenţă.

După data de 15 mai, cluburile din Liga 1 îşi vor putea relua antrenamentele, a anunţat ministrul Ionuţ Stroe. Testul pentru COVID-19 se va face de trei ori. Cluburile vor sta în cantonament cel puţin două săptămâni până la reevaluare. „Pâna la dată de 1 iunie vom şti dacă se poate relua Liga 1”, a declarat Ionuţ Stroe. Dacă vom trece cu bine peste această perioadă de lună se poate trece şi la faza de competiţii. Competiţiile vor fi fără spectatori, cel puţin în primă fază.


#Ce sporturi sunt permise după 15 mai
Stroe a anunțat că nu vor putea fi pornite sporturile de grup. Ele au şi prezintă un risc major de îmbolnăvire. Dacă un club îşi asumă regimul de cantonament în izolare, atunci poate face antrenamente respectând acele măsuri. Tenisul, proba de simplu, va avea câteva chestiuni specifice. Pe un teren de tenis va fi permis accesul la cel mult trei participanţi. Sporturile care vor reîncepe din data de 15 mai: aeronautică, alpinismul, atletismul, probele de alergare, aruncare a suliţei, automobilismul, canotaj, ciclism, caiac, echitaţia, golful, cartingul, motociclismul, tenisul  (proba de simplu), tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală.

#Ce măsuri trebuie să ia administratorii bazelor sportive
Ministrul a anunțat și măsurile care trebuie luate de administratorii bazelor sportive: Trebuie să fie asigurate cu pază; Să se facă un control, să se măsoare temperatura la intrare în bază, sportivii să fie trecuţi într-un tabel la intrare, accesul trebuie să fie permis în funcţie de capacitatea bazei pe baza unor programări prealabile; Nu va fi permis accesul public (duşuri, saună, saună de fitness, săli de mese etc), cele enumerate vor fi închise.
Măsurile care trebuie să preceadă activitatea sportivă:
-Deplasarea de la şi către locul de deplasare trebuie să se facă respectând măsurile de protecţie generală. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri de igienizare.
-Se va permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber, iar tot ce ţine de practicare în săli, baloane etc, pentru moment este restricţionată. Pe parcursul antrenamentelor trebuie să fie menţinută o distanţă între participanţi.
-Echipamentul sportiv trebuie să fie folosit de o singură persoană şi trebuie dezinfectat înainte de a trece de la un sportiv la altul.   sursa: Telekom Sport