Prepeliţă: „Încercăm să le redăm plăcerea de a juca fotbal”

Căpitanul Andrei Prepeliţă este suspendat pentru partida de sâmbătă cu Academica Clinceni din cauza cumului de cartonaşe galbene, însă îşi va putea ajuta colegii din postura de tehnician.

Mijlocașul speră ca prin experienţa sa şi prin sfaturile pe care le poate da colegilor săi, să scoată FC Argeș din subsolul clasamentului: „Sunt într-o postură nouă, la care vrei, nu vrei, te gândeşti odată cu înaintarea în vârstă. Mulţumesc conducerii că a avut încredere în mine. Împreună cu nea Speri şi cu ceilalţi oameni din staff, am pregătit foarte bine acest meci. Am făcut o analiză bună a echipei noastre, dar şi a adversarului. Conform datelor de pe GPS-uri, băieţii s-au antrenat foarte bine în această săptămână. Încercăm să le redăm plăcerea de a juca fotbal. În aceste ultime etape nu putem schimba foarte mult din punct de vedere fizic pentru că nu mai câştigi nimic în ultimele două săptămâni, decât prospeţime, încredere. Majoritatea dintre noi suntem legaţi de acest club şi vorbim din suflet cu jucătorii. În aceste ultime trei etape mi-am propus să facem cât mai multe puncte. Am încredere că pot reuşi. De asta am şi acceptat această oportunitate. Am încredere în băieţi şi cred că putem face puncte pentru a scăpa de acest ultim loc. Poziţia din clasament nu ne face cinste nouă şi nici acestui club de tradiţie. Avem datoria de a scoate echipa din această zonă, iar din iarnă vom vedea ce va fi. Eu în ultimii ani ofeream indicaţii jucătorilor din teren, chiar dacă nu aveam această titulatură de antrenor. O să le vorbesc din suflet ca şi până acum şi sper ca împreună cu nea Speri şi restul colegilor din staff, să luăm cele mai bune decizii şi să obţinem ceea ce ne dorim. Eu sunt ca şi colegul lor, nea Speri e ca și tatăl lor. Le oferim sfaturi utile şi ei acum cred că simt asta. Nu au altceva de făcut decât să dea maximum pe teren”.

”Clinceniul, o echipă pragmatică”

Prepeliţă a analizat cu mare atenţie Academica Clinceni şi a tras concluziile care se impun: „I-am urmărit foarte mult săptămâna asta şi i-am analizat foarte bine. Au o echipă experimentată, o echipă bună, cu fotbalişti care au jucat la echipe importante. Aici mă refer la colegii mei de la Steaua, precum şi la Ciubotaru și Pashov. Au jucători buni, iar asta s-a văzut în rezultatele lor. Clinceniul este o echipă pragmatică, care stă bine în teren, iar când nu te aştepţi, marchează şi câştigă meciul. Au o linie de clasament foarte bună acasă. Ştim ce ne aşteaptă. Sperăm să-i contracarăm bine şi să reuşim să scoatem puncte. Avem ceva probleme medicale în lot, dar în mare parte avem tot lotul la dispoziţie”.