Președintele FC Argeș cere sancționarea Rapidului pentru nerespectarea protocolului emis de Ministerul Sănătății: ”Dacă nu se iau măsuri, luăm în calcul retragerea din competiție!”

După ce în urmă cu aproape două săptămâni autoritățile au ridicat Starea de Urgență și au introdus Starea de Alertă, echipele de fotbal din România au primit undă verde pentru a-și putea relua antrenamentele cu condiția respectării normelor de distanțare socială, așa cum prevede protocolul emis de Ministerul Sănătății.

Dacă majoritatea cluburilor de Liga a II-a care sunt implicate în lupta pentru promovare au înțeles care sunt regulile și fac antrenamente în grupuri de câte patru persoane, nu același lucru se poate spune despre Rapid București. Telekom Sport a difuzat astăzi imagini de la un antrenament al giuleștenilor în care se poate vedea foarte clar că bucureștenii nu respectă prevederile din acest protocol. Pe imagini se vede clar cum nu mai puțin de 18 persoane sunt comasate pe o jumătate de teren. Imaginile respective care au fost preluate de toate publicațiile centrale de sport au fost văzute și de conducătorii celorlalte echipe cu care ”vișinii” se luptă pentru promovarea în Liga I. O reacție oficială față de această încălcare flagrantă a protocolului emis de Ministerul Sănătății a venit din partea clubului FC Argeș.

#Gentea: ”Nu acceptăm ca unii să se considere deasupra legii!”

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, cere FRF să ia măsuri urgente pentru a nu se mai repeta această situație: ”Sunt total dezamăgit de ce am văzut azi că s-a întâmplat la un antrenament al echipei Rapid București. Îmi pare sincer rău că nu am insistat la ultima videoconferință ținută de FRF, să adoptăm niște măsuri pentru cluburile care nu respectă protocolul la care am aderat cu toții, fără excepție. Cred că ce am văzut astăzi pune și FRF într-o poziție inconfortabilă față de Ministerul Sănătății. Ne chinuim la Pitești să punem la dispoziție 4 terenuri de antrenament, pe toată durata zilei, pentru a fi respectat protocolul, iar Rapid își bate joc de noi!. Nu știu dacă vom promova, am fost cei care am spus imediat că soluția FRF îndeplinește principiul de a dezavantaja cât mai puține cluburi, dar este clar că UTA și TURRIS Turnu Măgurele au motive să fie “supărate”. Nici nu vom accepta ca unii să se considere deasupra celorlalți, sau chiar deasupra legii. Luăm în calcul chiar retragerea din competiție, dacă nu se iau măsuri!” a declarat oficialul grupării din Trivale.

#Badea: ”Indiferent de nume, trebuie să respectăm regulile!”

Și Ionuț Badea, antrenorul echipei noastre, s-a arătat dezamăgit de lipsa de fair-play a celor de la Rapid. Tehnicianul grupării din Trivale se aștepta ca toate competitoarele să respecte regulile din protocolul emis de Ministerul Sănătății.
”E regretabil că una dintre competitoare nu respectă protocolul medical la fel ca toate celelalte echipe. Ne gândeam că fiind doar șase echipe în luptă, va fi ca o întrecere loială. Indiferent de nume, e normal să respectăm regulile și să ne respectam mai ales în această perioadă dificilă pentru toată lumea. Ignorând acest lucru, echipa în culpă riscă sancțiuni DSP, reintrarea în izolare individuală, nu știu… Nimeni din grupul de lucru format din reprezentanții FRF și cei ai cluburilor, nu s-a gândit atunci când au decis finalitatea Ligii a 2-a în acest minicampionat, că una dintre cele șase echipe nu va respecta acest protocol medical. Ne antrenăm în serii de câte patru jucători pe trei terenuri și vrem să se respecte meritul sportiv, loialitatea și egalitatea în pregătire, astfel încât fotbalul să crească în mod natural”, a spus Ionuț Badea pentru ProSport.