„Prinţul din Trivale” comemorat de fotbaliştii de la FC Argeş

Astăzi se împlinesc zece ani de la dispariţia marelui Nicole Dobrin. Fachirul balonului s-a stins din viaţă pe 26 octombrie 2007, la doar 60 de ani, răpus rapid de o boală incurabilă. Numele lui Nicolae Dobrin este strâns legat de FC Argeş, echipă cu care a cucerit două titluri, în 1972 şi 1979. Prinţul din Trivale a jucat 409 meciuri în prima divizie, reuşind să înscrie 111 goluri. Considerat un maestru al fentei şi al driblingului, ”Gâscanul” a fost ales cel mai bun fotbalist al României, de trei ori, în anii 1966, 1967 şi 1971. La echipa naţională a evoluat de 48 de ori, marcând 6 goluri.

Fotbaliştii, antrenorii şi conducerea clubului FC Argeş au mers astăzi în jurul după amiezii la cimitirul Sfântu Gheorghe pentru a cinsti aşa cum se cuvine memoria Gâscanului. Jucătorii şi oficialii clubului nostru au aprins câte o lumânare şi au depus o coroană de flori în prezenţa Gicăi Dobrin, soţia Prinţului din Trivale. Cei prezenţi regretă dispariţia prematură a celui care este considerat de specialişti cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor.
# „Fără el, anii trec foarte greu”
Gica Dobrin, soţia Magului din Trivale spune că cei 10 ani fără omul alături de care a trăit, au trecut foarte greu: „Mă bucur foarte mult că oamenii din Piteşti sunt alături de mine şi în aceste momente. Nu numai astăzi memoria lui Gicu este pomenită. Cei zece ani fără el au trecut foarte greu pentru mine. Ştiu că de acolo, de unde este el, veghează asupra noastră. Gicu se bucură că FC Argeş a revenit în fotbalul românesc. Acum această echipă are sprijinul tuturor factorilor de decizie, însă trebuie să avem răbdare, pentru că lucrurile nu se pot face peste noapte. Sunt convinsă că în câţiva ani, stadionul din Trivale va fi din nou plin, aşa cum era pe vremea când Gicu juca pentru FC Argeş”.
# „Când vorbesc de el mă apucă nostalgia”
Iordan Eftimie, antrenorul echipei FC Argeş are amintiri frumoase cu Gicu Dobrin: „Mulţi nu ştiu că Gicu Dobrin are o mare contribuţie la cariera mea de fotbalist. Eu eram jucător la Rova Roşiori şi am avut un meci la Târgovişte. Am jucat bine iar Gicu le-a recomandat celor de la Târgovişte să mă ia la ei. Eu eram un copil la acea vreme iar peste o săptămână, cei de la Târgovişte m-au luat la ei la echipă. După aceea am rămas bun prieten cu nea Gicu. Am multe amintiri frumoase alături de el. Când vorbesc despre el, am mari regrete. Mă apucă nostalgia. Sper ca şi această comemorare să fie încă un motiv în plus pentru jucătorii mei ca la meciul de sâmbătă cu Sibiul să obţină victoria”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.