Remiză în Copou

Politehnica Iași – FC Argeș 1-1(1-0)
Au marcat: Andrei Cristea(min.40) / Malele(min.61)

FC Argeș a plecat cu un punct din Copou după ce a terminat la egalitate, 1-1, confruntarea de vineri seară, cu Politehnica Iași. Piteștenii au evoluat în superioritate numerică în ultimele 20 de minute ale partidei după ce Frăsinescu a văzut al doilea galben după un fault la Maric, dar nu au putut profita de omul în plus pe care l-au avut. sursa foto: facebook FC Politehnica Iasi

Prima jumătate de oră a fost una destul de echilibrată, cu ocazii de ambele părți. Grecu l-a pus la grea încercare pe portarul Axinte cu un șut din interior careului, iar Mediop a trimis pe lângă poartă din 10 metri. Echipa noastră a cerut penalty după ce Malele a fost tras de tricou în careu de un adversar, fiind împiedicat să lovească balonul așa cum trebuie, însă centralul Rusandu nu a acordat nimic. Reluările tv au arătat că la acea fază se impunea lovitură de la 11 m pentru FC Argeș. Replica gazdelor a fost dată de Onea care a încercat să-l învingă pe Micle cu un șut bombă din afara careului și de Andrei Cristea care a reluat cu capul din careul mic, însă portarul piteștean a fost la post. Micle nu a mai avut ce face câteva minute mai târziu, când căpitanul ieșenilor, Andrei Cristea, a deschis scorul cu un șut plasat de la marginea careului. După revenirea de la cabine, moldovenii au avut șansa desprinderii decisive pe tabela de marcaj, însă Popadiuc a zguduit transversala cu o torpilă din interiorul careului. FC Argeș a restabilit egalitatea prin Malele care a reluat cu capul în plasă centrarea de manual a lui Tofan. Ieșenii au rămas în zece oameni cu aproape 20 de minute înainte de final, după ce Frăsinescu l-a lovit destul de dur pe Maric. Piteștenii au încercat să amenințe poarta gazdelor prin atacuri poziționale care însă nu au creat pericol la poarta lui Axinte. S-a terminat 1-1, rezultat în urma căruia FC Argeș a rămas pe locul 14 în clasament, cu cele 9 puncte, acumulate în cele 11 runde disputate până acum. Cu această remiză, Politehnica Iași a ajuns la 10 puncte și rămâne pe locul 13.

Caseta tehnică:

Politehnica Iaşi: Axinte – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Busu – Vanzo, Breeveld, Passaglia – Popadiuc(min.65 Platini), Cristea(min.73 Zajmovic), Calcan.
Rezerve neutilizate: Bosz – Angiulli, Cabral, F.Cristea, Mensah, A.Stan.
Antrenor: Daniel Pancu.

FC Argeş: Micle – Tofan, Leca, Maric, Muşat – Drăghici(min.46 Blejdea), Meza Colli, Şerban, Grecu (min.59 Mirică – min.89 Honciu)– Mediop(min.46 Deslandes), Malele.
Rezerve neutilizate: Greab – Marakis, Năstăsie, Palic, Şerbănică.
Antrenor: Ionuţ Moşteanu
Cartonașe galbene: Vanzo, Bușu, Platini, Cristea, Onea/ Blejdea, Mușat
Cartonaș roșu: Frăsinescu(min.68)

Cum s-au marcat golurile:

min.40: 1-0! Andrei Cristea pătrunde în careu, șutează la colțul lung, iar mingea se duce în plasă!.

min.61: 1-1! Tofan centrează în careu iar Malele trimite cu capul în poartă!