Săndoi: „Jucătorii să se gândească doar la Liga I!”

Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre îşi doreşte ca FC Argeş să revină în Liga I într-un timp cât mai scurt. Tehnicianul grupării din Trivale consideră că fotbalul românesc va creşte în valoare şi va deveni mult mai atractiv pentru spectatori, doar în momentul în care echipele de mare tradiţie care acum sunt în eşaloanele inferioare, vor ajunge din nou unde le este locul.
Principalul piteştenilor nu concepe viitorul fotbalului românesc fără FC Argeş, U Cluj, Bacăul, Petrolul şi UTA, formaţii care au obţinut mari performanţe de-a lungul timpului: „Locul echipelor de tradiţie din fotbalul românesc este la un nivel superior. Cred că în momentul în care toate echipele de tradiţie vor reveni acolo unde le este locul, cred că şi numărul de spectatori din tribune va creşte la meciurile din prima ligă. Cred că şi nivelul fotbalului românesc va fi în creştere. Până atunci, ne zbatem!. Avem două echipe care s-au retras datorită crizei financiare prin care trec. În ultima perioadă lucrurile s-au mai reglat. Echipele de tradiţie trebuie să fie acolo unde au fost tot timpul, nu unde sunt în momentul de faţă. Organizarea este foarte importantă în teren, dar şi în afara lui.Trebuie să se vorbească aceeeaşi limbă în cadrul unui club, pentru că numai aşa se pot obţine performanţe. Şi în Piteşti, cât timp toate persoanele care sunt implicate în acest fenomen vor face tot ce depinde pe felia persoanei respective, cred că sunt şanse mari ca fotbalul în Argeş să urce. Lucrul ăsta se întâmplă de câţiva ani încoace. Nu întâmplător această echipă în primul an s-a bătut la promovare, în al doilea an a promovat de o manieră categorică, iar acum a avut un parcurs bun în liga a doua din postura de nou – promovată. S-au făcut eforturi mari prin aducerea unui nucleu de jucători. Asta nu de ieri, de azi!. Este vorba de câţiva ani. Din punctul ăsta de vedere, la Piteşti a existat o strategie, pentru că doar pe întâmplare, nu se pot obţine rezultate decât ocazional”.
#”Nimeni nu-ţi garantează că vei câştiga toate meciurile”
Săndoi consideră CSU U Craiova, un model de urmat şi pentru FC Argeş în încercarea de a promova în primul eşalon: „Aş vrea ca să urmăm drumul pe care l-a avut şi Craiova din momentul în care au rămas fără echipă de fotbal. Au luat un loc de liga a II-a şi au transferat peste 20 de jucători ca să se lupte pentru promovare. S-a dovedit că a fost o strategie câştigătoare. Au ajus în prima ligă. Desigur, nu cu toţi jucătorii. Cristian Ganea nu a mai fost oprit, s-a dus la Viitorul, iar de acolo a ajuns şi la echipa Naţională. Acum s-a transferat la Atletic Bilbao. Şi-au făcut o strategie pentru prima ligă, o strategie sănătoasă. Au luat mulţi jucători de la Liga a II-a, dar fotbalişti cu perspective. În perioada cât am fost eu acolo, Vătăjelu venea de la Reşiţa, Bancu de la Slatina, Băluţă fusese şi la Viitorul, dar trecuse şi pe la Târgovişte. Erau jucători care promiteau. În 2-3 ani, unii dintre ei au reuşit să ajungă la echipa Naţională. La jucătorii tineri fluctuaţiile sunt mai mari. Şi ei îşi doresc un restart al carierei. Ar trebui ca FC Argeş să fie peste 1 an sau 2 în prima ligă. Asta ne dorim cu toţii. În cariera fiecărui jucător pot să apară şi aspecte negative. Eu am încredere în Martin şi Tăbăcariu, dar este valabil şi pentru cei care sunt în vestiar. Când eram la Naţionala de Tineret, Năstăsie şi Stanciu au fost declaraţi cei mai buni jucători ai Naţionalei U 19. Mi-aş dori ca Năstăsie să revină cât se poate de repede la evoluţiile pe care le-a avut în acea perioadă. Nu cred că locul lui este în Liga a II-a. Aşa trebuie să gândească fiecare jucător din acest vestiar. Locul lor trebuie să fie în prima ligă, dar acest lucru nu se poate face peste noapte. Orice antrenor din lumea asta nu poate garanta că FC Argeş va câştiga toate meciurile în acest retur sau în sezonul viitor. Parcursul unei echipe depinde de foarte mulţi factori. Putem să vă asigurăm că din punct de vedere al pregătirii pe care o facem în fiecare zi, facem totul profesionist. Sperăm să mulţumim pe toată lumea prin rezultatele pe care le vom avea”.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.