Săndoi: „Jucătorii se adaptează la cerinţele noastre”

La finalul meciului din această după amiază cu CS Baloteşti, câştigat de FC Argeş cu 2-1, Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulţumit de implicarea jucătorilor. Principalul grupării din Trivale spune că în noul sezon competiţional va folosi mai multe sisteme de joc.
Săndoi îşi mai doreşte un jucător care să facă diferenţa în teren: „Un antrenament bun până la urmă pentru noi. Asta ne-am şi propus pentru astăzi, să folosim două echipe. E adevărat că am fost obligaţi să folosim toţi jucătorii pe durata întregii partide. Ne-am atins scopul din punct de vedere fizic şi din punct de vedere tehnico-tactic. Nu contează rezultatele în perioada asta. Au intrat şi nişte jucători tineri, unii chiar foarte tineri în repriza a doua. Au reuşit să se adapteze destul de repede la cerinţele noastre. Mai trebuie să mai treacă o perioadă, mai trebuie să mai lucreze, să mai stea cu noi pentru a se integra complet. Vom merge în cantonament la Curtea de Argeş pentru un semicantonament. Eu sunt mulţumit de implicarea fotbaliştilor pe care îi am în lot. Nu vreau să evidenţiez sau să critic pe cineva după fiecare amical. Nu îmi place nici după meciurile oficiale să fac acest lucru. Este important că ne-am atins scopul pentru antrenamentul de astăzi. De plecat, nu va mai pleca nici un jucător. Ne-am hotărât în ceea ce priveşte pe unii dintre cei care au activat la echipă şi în sezonul trecut. Jucătorii nou-veniţi vor rămâne în continuare. Dacă apare posibilitatea unui transfer în perioada următoare, un jucător de care avem nevoie, îl vom lua. El trebuie să facă diferenţa şi să fie ca valoare peste ce avem acum. Nu putem garanta ce se va întâmpla. Avem câţiva jucători care pot evolua pe mai multe posturi, fotbalişti care şi în sezonul trecut au jucat în mai multe poziţii, în funcţie de sistem. În amicalul cu Academica Clinceni am evoluat într-un sistem, iar cu Baloteştiul în alt sistem. Vrem să pregătim mai multe sisteme, ca de fiecare dată să avem la dispoziţie un plan B sau chiar un plan C. Din punctul ăsta de vedere, sunt mulţumit pentru că o serie de jucători au demonstrat că pot avea o polivalenţă cu evoluţii cel puţin satisfăcătoare”.
#”Ne dorim cele mai bune rezultate”
Principalul echipei noastre spune că va încerca să-şi ţină jucătorii conectaţi la fiecare meci chiar dacă în noul sezon FC Argeş nu poate promova în Liga I din cauza situaţiei juridice: „În momentul în care am venit la Piteşti am spus că vreau să formez o echipă competitivă şi să rămână ceva în urma mea. Acesta este un obiectiv personal. În campionat o să încercăm să obţinem cele mai bune rezultate posibile. Chiar dacă nu vom avea drept de promovare în acest sezon din cauza situaţiei juridice, jucătorii au rămas aceeaşi. Nu au dat dovadă de indiferenţă sau delăsare. Este şi implicarea noastră, a antrenorilor să-i ţinem în priză, să-şi dorească să ajungă să joace la un anumit nivel. Şi jucătorii pe care noi i-am transferat sunt fotbalişti tineri, până în 26 de ani, jucători de care clubul se poate folosi 7-8 ani de acum încolo. Mi-aş dori ca peste 4-5 ani de zile, sau chiar mai devreme, să văd echipa în prima ligă. Nu ştiu exact dacă va promova cu mine sau cu altcineva. Îmi doresc să văd un nucleu de jucători, sau marea majoritate a lor, care să aibă evoluţii bune. Cu câteva excepţii, în fiecare compartiment avem numai jucători de sub 26 de ani. Din punctul meu de vedere, cunoscându-le potenţialul, odată cu trecerea timpului, pot să se exprime la un nivel superior. Şi în jocul de astăzi, noi am schimbat sistemul faţă de meciurile trecute. Am jucat cu trei jucători care nu jucaseră niciodată împreună. Mă refer la cei trei fundaşi centrali. Sunt mulţumit de evoluţia celor trei fundaşi centrali. Nu jucaseră niciodată împreună în acest sistem. Am zis că nu fac evidenţieri, dar trebuia să dau exemplul ăsta pentru că altf cred că mă făceam înţeles” a spus Săndoi.

Fotografia postată de Fotbal Club Arges Pitesti.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.