Victorie de palmares în primul amical!

Universitatea Craiova – FC Argeș 1-3(1-1)
Au marcat: Vătăjelu(min.18) / Prepeliță(min.29), Nini Popescu(min.48), Șerban(min.85)

FC Argeș a câștigat cu 3-1 amicalul de miercuri după-amiază, din deplasare, cu Universitatea Craiova, ocupanta locului 2 din Liga I. Oltenii au aliniat în această partidă de verificare o formulă de joc complet diferită față de cea din partida de marți seară, cu FC Botoșani, câștigată de olteni cu 2-1.    foto: facebook Universitatea Craiova

Prin ceea ce a arătat în teren în acest meci, FC Argeș se anunță a fi o nucă extrem de tare în play-off-ul ligii secunde unde se va juca cu promovarea pe masă. Confruntarea dintre olteni și argeșeni s-a disputat pe unul dintre terenurile de antrenament ale juveților din cadrul bazei de pregătire din Lunca Jiului. Craiova a folosit în această partidă de verificare jucătorii care au evoluat mai puțin în acest sezon competițional, însă acest lucru nu scade cu nimic momentele de joc bune arătate de piteșteni. Trupa lui Cristiano Bergodi a deschis scorul în minutul 18 prin Vătăjelu, însă alb-violeții au restabilit egalitatea până la pauză prin căpitanul Andrei Prepeliță. După revenirea de la cabine, echipa noastră a preluat conducerea prin reușita lui Nini Popescu. Scorul final a fost stabilit de mijlocașul Ionuț Șerban care a închis tabela cu un șut în forță, din interiorul careului. Amicalul cu oltenii a fost un test util de verificare pentru FC Argeș, care vineri, 3 iulie, de la ora 17, va întâlni în deplasare, în prima etapă a play-off-ului ligii secunde, pe Turris Turnu Măgurele. Cel mai probabil, testul cu olteni va rămâne singurul meci de verificare disputat de alb-violeți în această perioadă de pregătire de după pandemia de COVID-19 care a dus la întreruperea ligii secunde.

Caseta tehnică:

Universitatea Craiova: Marinescu – Vătăjelu, Gardoș, Mitran, Olteanu – Ivanov, Gustavo, Qaka – Baiaram, Nițu, Bărbuț. Antrenor: Cristiano Bergodi.

FC Argeș: Ducan -Tofan, Deslandes, Leca, Șerbănică – Panait, Prepeliță, Nini Popescu, Blejdea – Grecu, Buhăescu. După pauză au mai intrat Șerban, Năstăsie, Brânzan, Oancea, Mirică, Rasoveanu, Turda, Popa, Mușat, Motroc. Antrenor: Ionuț Badea.

Badea: ”Victoria dă valoare muncii noastre”

La finalul amicalului cu Universitatea Craiova, câștigat de FC Argeș cu 3-1, Ionut Badea, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulțumit de evoluția alb-violeților.
Tehnicianul își dorește ca jucătorii săi să confirme așteptările și în play-off: ”Un prim meci amical în care am urmărit să avem continuitate și ritm. Pot spune că a fost un test util pentru ce urmează. Am folosit echipe mixte. Orice jucător poate fi titular. Lupta pe posturi rămâne în continuare deschisă. Primul unsprezece nu este făcut. Victoria dă valoare muncii făcute împreună și este consecința a ceea ce am făcut până acum. Pot spune că baieții au răspuns bine cerințelor mele. Aștept ca ei să aibă aceași atitudine și determinare și în meciurile oficiale”.