Victorie dramatică pe Ilie Oană, Argeșul pe loc de baraj!

Petrolul Ploiești – FC Argeș 1-2(1-0)
Au marcat: Vajushi(min.15) / Prepeliță(min.81), Buhăescu(min.87 pen.)

FC Argeș continuă cu succes lupta pentru promovarea în Liga I după victoria de marți seară, din deplasarea de la Ploiești, contra Petrolului. Piteștenii s-au impus cu 2-1 la capătul unui meci dramatic, cu răsturnări spectaculoase pe tabela de marcaj. Sursa Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Piteștenii au început slab partida și au primit gol în minutul 14. Arnăutu a primit o pasă de la Blănaru, a intrat în careu, dar a fost agățat de portarul George Micle. Centralul Colțescu a dictat penalty care a fost transformat de albanezul Vajushi. După primirea golului, alb-violeții au ieșit mai curajos la atac și au fost foarte aproape de a restabili egalitatea prin Nini Popescu, însă șutul acestuia, din interiorul careului, a lovit bara laterală!. Piteștenii au mai fost foarte aproape de a restabili egalitatea în două rânduri, însă șuturile de la distanță expediate de Matiș și Șerban, nu au prins cadrul porții. Petrolul își putea dubla avantajul în ultimele minute ale primei reprize prin Arnăutu care l-a pus la grea încercare pe Micle, cu un șut din interiorul careului, respins în lateral de portarul argeșean. După revenirea de la cabine, Petrolul a început în forță și a ratat două mari ocazii de gol. Deac a trimis cu capul în bară, din interiorul careului, iar Marinescu l-a pus la grea încercare pe Micle cu un șut în forță, din afara careului. FC Argeș a reușit să întoarcă soarta meciului în ultimele zece minute ale partidei. Prepeliță a restabilit egalitatea în minutul 81 cu după o deviere cu capul a lui Leca, iar speranțele de a obține un rezultat bun au renăscut. FC Argeș a dat lovitura în minutul 87 dintr-un penalty transformat de Buhăescu la un henț în careu al lui Țicu. În urma acestui succes, FC Argeș a urcat pe locul 3, cu 26 de puncte, iar bătălia finală pentru promovare se va da duminică, de la ora 18.30, pe propriul teren, cu liderul UTA Arad. Cu o eventuală victorie, alb-violeții vor face pasul în Liga I.

Caseta tehnică:

Petrolul Ploiești: R. Avram – Bărboianu, Andr. Răuță, Ant. Manolache, Țicu – Gab. Deac, Meza Colli, Laur. Marinescu (cpt.)(Younes 84′), Vajushi (M. Bratu 76′) – Șt. Blănaru (Pierce 61′), Arnăutu (Ekollo 76′).
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Sîrghi, D. Enache.
Antrenor: Costel Enache

FC Argeș: Micle – D. Oancea, Turda, Mih. Leca, N. Mușat – I. Șerban (Brînzan 69′), Prepeliță (cpt.), I. Năstăsie (Rob. Grecu 78′) – Matiș, Buhăescu (Andr. Panait 90+2′), N. Popescu (Alin Popa 69′).
Rezerve neutilizate: Agachi – Motroc, Mirică.
Antrenor: Ionuț Badea

Stadion: Ilie Oană Fără spectatori
Arbitru: Sebastian Colțescu(Craiova)
Arbitri asistenți: Alexandru Vodă(Alba Iulia), Marius Badea (Vâlcea)
Arbitru rezervă: Marian Barbu(Făgăraș)
Observatori: Mircea Bucur(Târgu Mureș), Constantin Gheorghe (Suceava).

Cum s-au marcat golurile:

min.14: 1-0! Arnăutu primește o pasă în careu de la Blănaru, Micle îl agață, iar centralul Colțescu dictează lovitură de la 11 m care este transformată de Vajushi.

min.81: 1-1! Mușat execută o lovitură liberă, Leca deviază cu capul, iar Prepeliță trimite în plasă din 6 m!.

min.87: 1-2! Alin Popa încearcă să centreze în careu, Țicu atinge mingea cu mâna, iar centralul Colțescu dictează lovitură de la 11 m care este transformată de Vasile Buhăescu.