Victorie în derby-ul fostelor campioane!

FC ARGEŞ – UTA ARAD 2-1(1-0)Au marcat: Buhăescu(min.26), Vișa(min.73) / Oroian (min.90+3)

FC Argeș s-a impus cu 2-1 în confruntarea de sâmbătă după amiază, de pe propriul teren, cu UTA Arad, una dintre echipele de tradiție ale fotbalului românesc. Disputa dintre argeșeni și ardeleni s-a ridicat la nivelul unui derby al orgoliilor, chiar dacă ambele formații care au împreună opt titluri de campioană nu sunt implicate în lupta pentru promovare.

Argeșenii au făcut o primă repriză foarte bună, reușind să deschidă scorul prin Vasile Buhăescu care a reluat în plasă centrarea de manual a lui Florescu. În afară de reușita lui Buhăescu, echipa noastră și-a mai trecut în cont și alte mari ocazii de gol. Rând pe rând, Cătălin Barbu, Alin Popa, Vasile Buhăescu, Ionuț Năstăsie şi Bogdan Vişa nu l-au putut învinge pe Orlic care a făcut minuni între buturi cu paradele sale de senzaţie. Ardelenii au irosit și ei o mare ocazie de gol în ultimul minut al primului mitan, portarul Tavi Popescu reușind să respingă şutul lui Cristian Costin din interiorul careului. După revenirea de la cabine, UTA a avut o perioadă bună de joc în care a încercat să pună presiune pe echipa noastră, însă fundașul Bogdan Vișa a adus liniștea în tabăra alb-violetă după ce a trimis cu capul în plasă din centrarea lui Florescu. FC Argeș își putea mări și mai mult diferența pe tabelă, însă Enceanu, Barbu și Nilă nu l-au putut învinge pe gooal-keperul arădean din poziții ideale. UTA a reușit să înscrie golul de onoare în ultimul minut al prelungirilor prin junionul Oroian care a trimis în plasă din interiorul careului, după ce Matei şutase în bara laterală. Pentru „Bătrâna Doamnă” a fost a patra înfrângere consecutivă suferită în partidele cu FC Argeş în ultimele două sezoane. „Campioana Provinciei” nu a reuşit nici măcar să câştige 1 punct în duelurile cu „Vulturii Violeţi” din precedenta şi actuala ediţie de campionat. În urma acestei victorii, FC Argeș a rămas pe locul 6, cu cele 65 de puncte, acumulate în 36 de etape. Următorul meci al echipei noastre este programat vineri, de la ora 18.30, în deplasare, la Academica Clinceni.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Oct. Popescu – Buleică, Turda, Vişa, Stan – Alin Popa (min.70 Enceanu), Panait, Năstăsie (cpt.)(min.83 Raul Costin), Florescu – Barbu, Buhăescu (min.63 Nilă). Antrenor: Augustin Eduard.

UTA Arad: Orlic – Iuga (min.46 Oroian), El Hasni, Şeroni, Gavrilă – Hrezdac (min.61 Matei), Neagu, Melinte – Cristi Costin, Ciucur – Rus (cpt.)(min.70 David Popa). Antrenor: Cristian Păcurar.

Stadion: Nicolae Dobrin; Spectatori 500; În tur: 2-1.
Arbitru: Claudiu Marcu (Constanţa); Asistenţi: Florin Iacob (Constanţa) şi Erchian Ionuş (Medgidia); Rezervă: Marius Spînu (Bucureşti).
Observatori: Andrei Ioniţă (Bucureşti) şi Ştefan Donciu (Sfântu Gheorghe).
Cartonaşe galbene: Vişa, Panait/ Gavrilă, El Hasni, Ionuţ Neagu, Şeroni.

Cum s-au marcat golurile:

min.26. 1-0! Gol FC Argeș! Buhăescu trimite în vinclu, cu latul, după o centrare în fața porții a lui Florescu.

min.73: 2-0! Gol FC Argeș! Florescu execută o lovitură de colț iar Vișa se înalţă peste defensiva arădeană şi trimite cu capul în plasă!.

min.90+3: 2-1! Gol UTA! Matei șutează în bară, mingea revine la Oroian care reduce din diferență cu un șut la colțul scurt.