Victorie în memoria lui Nicolae Dobrin!

FC Argeș – SCM Gloria Buzău 3-1(1-0)
Au marcat: Andrei Blejdea(min.36, min.90), Nini Popescu(min.59) / Valentin Alexandru(min.52)

FC Argeș a obținut luni seară o victorie foarte importantă pentru economia clasamentului. Echipa pregătită de Ionuț Badea s-a impus cu 3-1, în confruntarea de pe propriul teren, cu SCM Gloria Buzău, reușind să se îndepărteze la 5 puncte de zona minată a clasamentului. Foto: Gabriela Neacșu.

Pentru piteșteni a fost primul succes cu Ionuț Badea la timonă la 10 ani de la revenirea în Trivale și a coincis cu un moment foarte important din istoria grupării alb-violete: comemorarea a 12 ani de la dispariția lui Nicolae Dobrin. După o jumătate de oră anostă, fără ocazii de gol la cele două porți, FC Argeș a reușit să deschisă scorul cu zece minute înainte de finalul primului mitan prin Andrei Blejdea care a reluat în plasă o minge bâlbâită de defensiva oaspeților. Buzoienii au reușit să restabilească egalitatea la puțin timp după revenirea de la cabine. Valentin Alexandru a găsit o breșă în zidul piteștean și a trimis direct în plasă o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. După primirea golului, piteștenii nu au depus armele și au forțat desprinderea. Rând pe rând, Nini Popescu și Turda au fost foarte aproape de a readuce Argeșul în avantaj, însă nu șuturile acestora nu au prins cadrul porții. Insistența lui Nini Popescu a fost răsplătită de Zeița Fortuna cu o jumătate de oră înainte de ultimul fluier al centralului Florin Mazilu. Play-makerul piteștean a trimis în plasă de la 25 m o minge boxată în față de Stoian și a readus bucuria pe arena din Trivale. Nou-intratul Alin Popa și-a trecut și el în cont două mari ocazii de a reuși desprinderea decisivă pe tabelă, însă imprecizia la finalizare și-a spus cuvântul. Pe finalul partidei, antrenorul Ionuț Badea face o mutare inspirată. Îl scoate din teren pe Robert Grecu și îl introduce pe Cătălin Barbu. Exact când arbitrul de rezervă arătase minutele de prelungiri, fiul ”Cobrei din Trivale” trimite o diagonală de 30 m către Blejdea care trage cu sete sub transversală și realizează astfel dubla. În urma acestui succes, FC Argeș a urcat pe locul 10, cu cele 20 de puncte, acumulate în 13 meciuri jucate. Următorul meci al echipei noastre este programat sâmbătă, 2 noiembrie, în Capitală, de la ora 11, cu Metaloglobus București.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Ducan – Dănescu, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă (cpt.), Moihedja – Blejdea, N. Popescu (I. Şerban 77′), Rob. Grecu (Ct. Barbu 87′) – Buhăescu (Alin Popa 71′)
Rezerve neutilizate: Agachi – Motroc, Rz. Matiş, M. Alexe
Antrenor: Ionuţ Badea

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Gîţ, M. Ioniţă, Ghinga (cpt.), Nedelea – Ľuptak, Balgiu (Vîlsan 63′) – Val. Munteanu, Huiban (Ric. Mihalache 46′), Tucaliuc – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Dr. Balauru – Pîrcălabu, Candrea, Perju, Calu
Antrenor: Ilie Stan

Arbitru: Florin Mazilu(Satu Mare).
Arbitri asistenți: Răzvan Soporan(Baia Mare), Alexandru Filip(Timișoara).
Arbitru rezervă: Valentin Naidin(Turnu Măgurele).
Observatori: Constantin Gheorghe(Suceava), Cristian Petropulus(Alba Iulia).

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds